Deze website maakt gebruik van cookies. Deze gegevens worden gebruikt om de website zo goed mogelijk te laten aansluiten bij de wensen en interesses van onze bezoekers. Lees hier meer over in onze privacy statement.

Akkoord
Onderdeel van Blogs4TravelAlle blogs

Mijn favoriete Europese stad: Avignon

Sur le Pont d’Avignon,
On y danse, On y danse,
Sur le Pont d’Avignon,
On y danse tous en rond.

Zo gemakkelijk vind ik het niet om mijn favoriete Zuid-Europese stad te kiezen, maar als ik echt moet kiezen… Dan ga ik toch voor Avignon. Avignon is een historische stad aan de rand van de Provence. Ik ben er maar één dag geweest, maar de stad heeft veel indruk gemaakt op mij.

Waarom Avignon?

Al een aantal jaren terug ben ik op uitwisseling gegaan naar Aix-en-Provence. Ik heb daar twee jaar achter elkaar een geweldige tijd gehad. Van de hele Provence kan ik zeggen dat het een verbluffend mooie regio is, maar toch kies ik voor Avignon als mijn favoriete stad.

Waarom? Avignon is een stad van grote historische waarde. Negen pausen verbleven hier in de 14e eeuw. Dit is terug te zien in het indrukwekkende Palais des Papes. Tegenwoordig staat het centrum op de Werelderfgoedlijst van UNESCO. Daaronder hoort ook de Pont d’Avignon. Deze brug is de inspiratie geweest voor het beroemde Franse liedje hierboven. Avignon is een stad waar je de hele dag kunt ronddwalen langs historische stadsmuren, gezellige terrasjes en langs de Rhône.

Pont d'Avignon

Festival d’Avignon

Toevallig was ik in deze mooie stad tijdens het Festival van Avignon. Dit is een theaterfestival dat jaarlijks plaatsvindt in juli en ik heb nog nooit zo iets leuks meegemaakt! De hele stad is omgetoverd tot een grote tribune voor alle soorten van kunst. Mensen lopen verkleed door de straten, overal zijn straatacts, muziek, kunstenaars en toeschouwers uit de hele wereld. De straten hangen vol met posters van de vele voorstellingen die dagelijks gespeeld worden in de theaterzalen maar ook op elk andere plekje in Avignon valt van alles te zien. Het festival is werkelijk één groot spektakel.
Ik kan iedereen alleen maar meegeven om dit kunstfestival een keer te gaan bezoeken want het Festival d’Avignon is de reden waarom ik Avignon kies als mijn favoriete Europese stad.

Festival d'Avignon

Hou jij ook zo van luxe vakantiebestemmingen?

Blogger worden »

« Terug naar overzicht

Pagina delen

9

Lodges en Provence

Familie Hernaus, 4 januari 2017

Goed onderhouden!

Mooie en verzorgde Lodge. Park is goed georganiseerd en wordt goed onderhouden. De lodge zelf is ruim en praktisch opgezet. Daarnaast is de staanplaats groot waardoor je niet bij de buren op schoot zit. Voor ons een prima locatie. Zwembad en restaurant zijn top. Verder is er veel te zien en te ondernemen in de directe omgeving zoals Grignan, Valreas, Fietsen, te veel om op te noemen.

Bezocht Lodges en Provence in september 2016 met partner.

Bestemming bekijken

Charme & Quality