Deze website maakt gebruik van cookies. Deze gegevens worden gebruikt om de website zo goed mogelijk te laten aansluiten bij de wensen en interesses van onze bezoekers. Lees hier meer over in onze privacy statement.

Akkoord
Onderdeel van Blogs4TravelAlle blogs

Message in a bottle

De lokale wijn, geproduceerd door Sting!

Dat de beroemde celebrities uit de hele wereld ook gek zijn van Italië is algemeen bekend. In een eerder geschreven blog schreef ik al over de vakantiehuisjes van George Clooney en Leonardo diCaprio. Maar ook in muziekland is Italië, of in dit geval specifieker Toscane, geliefd. Want daar heeft de rocker Sting sinds kort de deuren geopend van zijn Toscaanse optrekje, Tenuta Il Palagio. Tenuta Il Palagio is een historische villa met een landgoed vol wijngaarden, olijfgaarden, alle soorten fruitbomen enzovoort.

Message in a Bottle

En daar heeft Sting uiteraard volop gebruikt van gemaakt. Hij is een groot wijnliefhebber en daarom heeft hij zijn eigen wijn geproduceerd. Een Sangiovese wijn met de mysterieuze naam ‘Message in a Bottle’. Op Tenuta Il Palagio kun je in een dagje op het land alles leren over de oogst, je plukt olijven of druiven en kunt uiteraard ook proeven. Inclusief Sting’s ‘Message in a Bottle’ Sangiovese wijn. De producten van het land worden in een winkeltje op het terrein verkocht, evenals lokale salami en verse groenten.

remote-jpg-1

De vakantieganger op het land

Steeds meer agriturismo’s betrekken hun gasten bij de oogst en productie van hun land. Een aangename afwisseling met het gehaaste leven van alledag. Zo heeft Agriturismo Panieracci een eigen moestuin waar je zelf ingrediënten kunt plukken voor een heerlijk avondmaal. Maar dat niet alleen, want er wordt op deze agriturismo ook biologische wijn, olijfolie en honing geproduceerd. 100% biologisch en je kunt het kopen in op de agriturismo. Dat is nou nog eens een souvenir waar je lang van kunt genieten!

shutterstock_55264285

Lijkt je dit ook wel wat? Zelf producten van het land plukken om in je eigen accommodatie, of samen met eigenaars van de agriturismo wilt koken, kijk dan eens op ons aanbod van agriturismo’s. Of wil je Stings landgoed bezoeken? Bekijk hier de agriturismo’s in de buurt.

Hou jij ook zo van luxe vakantiebestemmingen?

Blogger worden »

« Terug naar overzicht

Charme & Quality