Deze website maakt gebruik van cookies. Deze gegevens worden gebruikt om de website zo goed mogelijk te laten aansluiten bij de wensen en interesses van onze bezoekers. Lees hier meer over in onze privacy statement.

Akkoord
Onderdeel van Blogs4TravelAlle blogs

Luxe gezinsvakantie in Andalusië

Wat is er fijner dan overwinteren in Andalusië als het in Nederland zo koud is? De temperaturen zijn er zelfs in de koudste maanden nog zeer aangenaam en je kunt dus heerlijk van de zon genieten. Geen tijd om er echt maanden tussenuit te gaan of gebonden aan schoolvakanties van de kinderen? Geen probleem! Ook voor een luxe gezinsvakantie in Andalusië zijn er zeker mogelijkheden, om in ieder geval een weekje of meerdere weken op te warmen onder de Spaanse zon.

Inpakken

Als je op reis gaat zijn er een hoop dingen waar je op moet letten. Een zonnebril of slippers vergeten is zo erg nog niet, die kun je op de plaats van bestemming ook wel kopen. Maar je portemonnee en de identiteitskaarten of paspoorten van iedereen zijn toch wel belangrijk. Ook is het wel zo handig om genoeg ondergoed, kleding, toiletspullen en zwemkleding mee te hebben. Zijn er dingen die je zelf belangrijk vindt op vakantie, zoals een goed boek, maak dan een lijstje van de spullen die je graag bij je hebt. Zo kun je niks vergeten. Geef de kinderen een eigen kinderkoffertje om te vullen met spulletjes die ze graag bij zich hebben, zoals hun favoriete knuffel.

vakantieboek

Foto via Pixabay

Op reis

Eenmaal in de auto of in het vliegtuig, is het ook belangrijk om goed voorbereid te zijn. Zeker als gezin, want voor kinderen is zo’n lange reis vaak een hele opgave. Wat hierbij kan helpen zijn natuurlijk kinderfilms op de tablet, tekenblokken en kleurplaten of andere spelletjes die niet te afleidend zijn voor de chauffeur. Ook is het leuk om kinderliedjes te draaien in de auto. Zo kom je met het hele gezin in de vakantiestemming!

reizen auto

Foto: Michael Gaida via Pixabay

Genieten

Eenmaal aangekomen in Andalusië is het genieten van de warmte en de rust. En natuurlijk van het uitzicht en mooie steden als Málaga en Sevilla. In Málaga bezoek je het historisch centrum met romeins theater. Daarna kun je met het hele gezin naar het strand aan de Costa del Sol. In Sevilla zijn de indrukwekkende kathedraal en het koninklijk paleis echt aanraders.

In Andalusië geniet je natuurlijk op z’n Spaans; lekker rustig aan, voorzien van zon, lekkere tapashapjes en een glaasje wijn.

Plaza de Espana

Foto: Adam Hill via Pixabay

Terug naar huis

Als je dan weer terug naar huis moet, is dat altijd dubbel. Jammer om weer weg te gaan uit het mooie en warme Spanje, maar toch ook weer fijn om in je eigen bed te liggen. Het liefst neem je ook nog wat van die lekkere Spaanse wijn mee terug naar huis. Met de auto kan dat goed. Thuis aangekomen kun je dan de wijnkast weer aanvullen!

Hou jij ook zo van luxe vakantiebestemmingen?

Blogger worden »

« Terug naar overzicht

Charme & Quality