Deze website maakt gebruik van cookies. Deze gegevens worden gebruikt om de website zo goed mogelijk te laten aansluiten bij de wensen en interesses van onze bezoekers. Lees hier meer over in onze privacy statement.

Akkoord
Onderdeel van Blogs4TravelAlle blogs

Luxe dineren aan de Bloemenrivièra? 3 tips!

Op vakantie gaan betekent vooral: genieten! Zo ook van het eten. In Italië is dat geen enkel probleem aangezien eten bereiden de passie van ongeveer elke Italiaan is. Zelf vind ik het altijd leuk om mezelf te verwennen met een extra luxe etentje tijdens mijn verblijf in Italië. Goede en lekkere restaurants vinden, is dan niet altijd even makkelijk. Daarom in deze blog: drie tips voor luxe dineren aan de Bloemenrivièra!

Osteria della Corte

Eén van mijn lievelingsrestaurants om luxe uit eten te gaan is Osteria della Corte, gelegen in het prachtige havenstadje La Spezia. De kleurrijke huisjes en het geluid van de zee, maken de wandeltocht naar het restaurant zeer aangenaam. Eenmaal aangekomen word je vriendelijk ontvangen. Mijn favoriete gerechten? Dat is als voorgerecht de carpaccio di pescato locale (carpaccio van lokale vis). Als hoofdgerecht is dat zonder twijfel de calamares (inktvis). Het leuke van dit restaurant vind ik dat er in de keuken niets is voorbereid. Na een bestelling moeten de koks alles nog maken (gelukkig is alleen de vis al gevangen). Hierdoor proef je écht de versheid van de gerechten. Kortom, een restaurant met charme en kwaliteit!

luxe dineren aan Bloemenrivièra

Ristorante Sarri

Iedere keer dat ik aan kom lopen bij Ristorante Sarri, word ik weer herinnerd aan het mooie terras met uitzicht op de azuurblauwe zee. En iedere keer merk ik weer hoe vriendelijk de chef Andrea Sarri en het personeel is. Omdat de specials van de chef vaak veranderen, probeer ik vaak een ander hoofdgerecht, maar qua nagerecht ben ik erg vasthoudend. Namelijk het handgemaakte sorbetijs in combinatie met een écht Italiaanse cappuccino. Puur genieten! Deze restauranttip is trouwens te vinden in het stadje Imperia.

luxe dineren aan Bloemenrivièra

Ristorante Il Muma

Met een eigen groentetuin kan het niet anders dan dat de gerechten lekker smaken. In Ristorante Il Muma, gelegen in het dorpje Finale Ligure, wordt zelfs de olijfolie geproduceerd van hun eigen olijfbomen! Voor een vaste prijs kun je hier genieten van een proefmenu van het voorgerecht, eerste gerecht en tweede gerecht. In Italië is het namelijk normaal om meer dan drie gangen te eten. Deze noemen ze de antipasti, primi, secondi en als nagerecht de dolce. Dit restaurant is een echte aanrader! Let wel: het is geopend van donderdag tot en met zondag vanaf half acht.

luxe dineren aan Bloemenrivièra

Ik wens jullie alvast smakelijk eten! Oftewel: buonappetito! Ben je nog op zoek naar accommodaties aan de Bloemenrivièra? Kijk dan eens hier!

Hou jij ook zo van luxe vakantiebestemmingen?

Blogger worden »

« Terug naar overzicht

Charme & Quality