Deze website maakt gebruik van cookies. Deze gegevens worden gebruikt om de website zo goed mogelijk te laten aansluiten bij de wensen en interesses van onze bezoekers. Lees hier meer over in onze privacy statement.

Akkoord
Onderdeel van Blogs4TravelAlle blogs

De leukste radiozenders voor in de auto naar Frankrijk

Ben je je eigen muziek een beetje zat en wil je graag wat nieuwe muziek ontdekken of een beetje Frans bijleren? Luister eens naar de radio als je op weg bent naar je vakantiebestemming in Frankrijk. In dit blog zet ik de leukste radiozenders voor in de auto naar Frankrijk op een rij.

De Franse radio

Ook de Fransen maken onderscheid tussen commerciële en publieke zenders. De radiozenders zijn veelal vergelijkbaar met de radiozenders in Nederland. Toch is er één groot verschil. In Frankrijk geldt namelijk de regel dat 60% van de muziek op de radio Franstalig moet zijn (al houdt niet elke radiozender zich hier keurig aan). Wel ideaal als je je Frans even bij wilt spijkeren of benieuwd bent naar de traditionele Franse chansons. Benieuwd welke radiozender je hiervoor moet hebben? Lees mee!

autosnelweg - Franse radio

1. Cherie FM

Ben je in Nederland een enorme fan van Skyradio? Dan luister je in Frankrijk denk ik graag naar Cherie FM. Net als in Nederland is dit de meest gekozen radiozender in restaurants en winkelcentra als achtergrondmuziek, maar ook voor een autorit is de muziek ideaal. Luister naar de nieuwste pophits of een paar gouwe ouwe.

2. France Inter

Hou je van een radiozender die meer biedt dan muziek alleen? Dan is France Inter een goede keuze. Deze radiozender is vergelijkbaar met het Nederlandse radio 1 en er worden hier naast muziek ook veel interviews en nieuwsberichten uitgezonden. Luister je naar deze radiozender, dan krijg je zonder meer kennis van de Franse taal en cultuur.

3. Nostalgie

Wil je je helemaal onderdompelen in de Franse cultuur? Kies dan voor de radiozender Nostalgie. De Franse chansons zullen je om de oren vliegen. Kun je je meteen goed voorbereiden op de karaokeavond op de camping, want geloof mij maar hier zul je er zeker een paar terughoren.

4. France Info

Als je de files in Frankrijk graag wilt vermijden, dan kun je het beste deze radiozender op laten staan. Het is een 24-uurs nieuwszender waar je op de hoogte blijft van de actualiteiten en uiteraard de laatste fileberichten. Zo voorkom je dat jouw autorit langer dan nodig wordt.

5. NRJ

Kun je geen genoeg krijgen van de laatste hits? Kies dan voor de radiozender NRJ. De laatste hits worden hier helemaal grijs gedraaid, dus je zult artiesten als Justin Bieber en Ed Sheeran hier vaak voorbij horen komen. Deze zender is niet voor niets favoriet onder jongeren in Frankrijk.

Wil je deze zomer op vakantie naar Frankrijk, maar heb je nog geen bestemming gekozen? Kijk hier voor ons volledige aanbod aan vakantiebestemmingen. 

Hou jij ook zo van luxe vakantiebestemmingen?

Blogger worden »

« Terug naar overzicht

Charme & Quality