Deze website maakt gebruik van cookies. Deze gegevens worden gebruikt om de website zo goed mogelijk te laten aansluiten bij de wensen en interesses van onze bezoekers. Lees hier meer over in onze privacy statement.

Akkoord
Onderdeel van Blogs4TravelAlle blogs

Leuk recept voor Koningsdag!

Een lekker zomers drankje voor op vakantie!

Natuurlijk smaakt het het lekkerste op een Italiaans terrasje in de zon, maar ook op een zonnige Koningsdag mag ie niet ontbreken: de Aperol Spritz. Een lekker frisse aperitivo en gemakkelijk te bereiden.

Er bestaan talloze variaties per regio in Italië. Ooit bedacht men om de wijn wat minder sterk te maken, en werd er letterlijk wat water bij de wijn gedaan. De ingrediënten zijn droge witte wijn (prosecco of spumante) en bronwater. De hoeveelheden zijn nogal persoonlijk, maar de meeste recepten houden het op een verhouding van 40% wijn, 30% water en 30% aperitief. De laatste 30% kan worden ingevuld naar de smaak van de maker, een aantal alternatieven lenen zich er goed voor. De naam van deze Spritz komt van het populaire aperitief Aperol dat een fel oranje kleur heeft. Het alcohol gehalte van de drank is dus variabel, maar mag niet meer dan 15° bedragen.

Foto van Pixabay via Detapo

Ingrediënten

De officiële verhoudingen voor een Spritz Aperol zoals die bijvoorbeeld in Verona of Venetië word gedronken:

  • 40% Prosecco
  • 30% bronwater
  • 30% Aperol
  • schijfje sinaasappel

Natuurlijk kun je ook een Spritz maken met Campari in plaats van Aperol.

Serveer met typisch Italiaanse hapjes of een oer-Hollands naturel chipje.

Dit Italiaanse aperitiefje werd oorspronkelijk geproduceerd door distilleerderij Barbieri in Padova in de regio Veneto. Inmiddels neemt Campari de productie voor haar rekening. De ingrediënten zijn onder meer bittere sinaasappel, gentiaan, rabarber en kina. Hoewel het een beetje lijkt op Campari heeft Aperol een alcoholpercentage van 11% – iets minder dan de helft van Campari. Campari is ook roder en donkerder van kleur.

Proost, fijne Koningsdag!

Hou jij ook zo van luxe vakantiebestemmingen?

Blogger worden »

« Terug naar overzicht

Charme & Quality