Deze website maakt gebruik van cookies. Deze gegevens worden gebruikt om de website zo goed mogelijk te laten aansluiten bij de wensen en interesses van onze bezoekers. Lees hier meer over in onze privacy statement.

Akkoord
Onderdeel van Blogs4TravelAlle blogs

De lekkerste pastagerechten op een rij

Pasta. Wie is er niet dol op? Makkelijk te bereiden, lekker en niet te vergeten: tijdens het eten van pasta waan ik me altijd weer even in hét pastaland, Italië. Ik eet soms wel drie keer in de week pasta en het verveelt nooit. Ik hoor je denken: het is toch saai om elke keer dezelfde pasta te eten? Maar niets is minder waar, aangezien elk bord pasta anders is. Er is zoveel mogelijk met pasta. Omdat ik van koken houd en jullie een beetje wil inspireren, heb ik de twee lekkerste pastagerechten op een rij gezet. Kook ze!

Pasta carbonara

Alleen al van de gedachte aan pasta carbonara loopt het water me in de mond (ja ik weet het, ik hou te veel van eten). Natuurlijk bestaan er de ontzettend makkelijke zakjes van Knorr of Bertolli, maar dat gaan we vandaag natuurlijk niet doen. Zelf maken is gezonder én lekkerder! Dus, aan de slag! We beginnen met het mengen van vier eierdooiers, drie eiwitten, 50 gram Parmezaanse kaas en een lekkere hoeveelheid peper. Meng dan de gekookte pasta (soort naar keuze) en het spek door elkaar. Zelf koop ik altijd een stuk spek dat ik vervolgens zelf snijd en bak. Daarna zet je het gas uit en meng je het eiermengsel met de pasta en spekjes. Makkelijk toch? Tip: serveer er een frisse salade bij voor de dagelijkse portie vitamines (en omdat het superlekker is natuurlijk). Eet smakelijk!

pasta

Macaronischotel

Ja ja, de bekende macaronischotel (bekend binnen mijn familie althans). Ik verdenk mijn vader ervan dit recept zelf een keer bedacht te hebben. Ik begin altijd met de saus van gehakt, groenten en tomatensaus. Ook wel eens leuk om te proberen: een saus geheel van gepureerde groenten (smaakt lekkerder dan het lijkt). Daarna kook ik de pasta net niet helemaal gaar. In een ovenschotel doe ik de saus onderop en daarbovenop de pasta. De bovenlaag wordt een mengsel van veel geraspte kaas en paneermeel (dat gaat de korst vormen). Tot slot schuif je het de oven in voor een dik half uur en je weet niet wat je proeft!

Heb jij nog tips voor een lekker pastagerecht? Laat het me weten!

Hou jij ook zo van luxe vakantiebestemmingen?

Blogger worden »

« Terug naar overzicht

Charme & Quality