Deze website maakt gebruik van cookies. Deze gegevens worden gebruikt om de website zo goed mogelijk te laten aansluiten bij de wensen en interesses van onze bezoekers. Lees hier meer over in onze privacy statement.

Akkoord
Onderdeel van Blogs4TravelAlle blogs

Leer jouw kind kennis maken met de boer!

Is jouw kind opgegroeid in de stad? Dan is het zeker een aanrader om eens te kijken wat jouw kind eigenlijk weet van de boerderij. Weten ze waar melk vandaan komt? En eieren? Hebben ze een idee hoe wij aan ons dagelijks eten komen, behalve dan dat we het uit de supermarkt halen? Veel ‘stadskinderen’ blijken toch weinig te weten van wat er nu eigenlijk op een boerderij gebeurt, en waar de zuivel, het vlees, de aardappels en de groente die op hun bord belandt vandaan komt. Meer weten hoe je jouw kids meeneemt in dit avontuur?

Op bezoek op de boerderij

In vrijwel iedere plaats vind je wel een kinderboerderij. Dit is een leuke, toegankelijke manier om je kind een beetje kennis te laten maken met dieren. Je vindt er vaak kleine dieren, zoals konijnen en kippen, maar ook geitjes, koeien of ezels zijn er regelmatig te vinden. Een leuk uitstapje!

Wil je je kind een wat beter beeld geven van het boerenleven, dan is het beter om op zoek te gaan naar een echte boerderij die bezocht kan worden. Waar de koeien in de stal staan en regelmatig gemolken worden, waar ons eten en drinken vandaan komt. Het is goed dat zij weten dat levensmiddelen niet vanzelf in de winkels belanden, maar dat een groot deel daarvan min of meer rechtstreeks uit de natuur komt, en dat er hard wordt gewerkt om dit zo te houden. Zeker buiten de Randstad zijn er vaak in de omgeving wel boerderijen te vinden waar je eens welkom bent, maar zelfs aan de randen van grote steden vind je ze vaak op bescheiden schaal. Een leuk uitstapje, dat ook nog eens leerzaam is.

Foto van Annie Spratt via Unsplash

Blijven slapen kan ook!

Je echt onderdompelen in het boerenleven, en het beter leren kennen, dat doe je echter pas als je er wat langer mee kunt kijken. Logeren bij de boer is een prima manier om het boerderijleven te leren kennen. Wat moet er op een dag allemaal gebeuren? Wat moeten alle dieren eten en drinken, en hoe komen de eieren die de kippen leggen uiteindelijk op jouw bord terecht? En hoe zit het met de melk van de koeien in jouw beker?
Een vakantie op de boerderij is op de eerste plaats een echte vakantie, waarbij plezier en ontspanning centraal staan. Voor je kind, en misschien ook voor jou, valt er echter tegelijk ook van alles te ontdekken en ervaren. Vaak legt de boer met veel plezier van alles uit, en mogen de kinderen zelfs kleine klusjes opknappen. Een onvergetelijke ervaring!

Foto via Pexels

Neem jij je kids mee naar de boerderij?

Hou jij ook zo van luxe vakantiebestemmingen?

Blogger worden »

« Terug naar overzicht

Pagina delen

9

Residence San Sivino

Familie Pluijmakers, 23 maart 2017

Mooie rustige residence

Mooie rustige Residence. Prachtige tuin, veel zwembaden, direct aan het Gardameer. Een werkelijk schitterend uitzicht over het meer vanaf het balkon. Vooral op de residence zelf is het bij mooi weer heerlijk vertoeven. Echter voor een uitstapje heb je altijd de auto nodig. In Manerba zelf is weinig te beleven. Om iets in de omgeving te doen, moet je altijd met de auto weg. Manerba stelt niks voor dus moet je een stukje rijden. Zeker in het hoogseizoen (augustus) is dit een nadeel vanwege de grote verkeersdrukte.

Bezocht Residence San Sivino in oktober 2016 met partner.

Bestemming bekijken

Charme & Quality