Deze website maakt gebruik van cookies. Deze gegevens worden gebruikt om de website zo goed mogelijk te laten aansluiten bij de wensen en interesses van onze bezoekers. Lees hier meer over in onze privacy statement.

Akkoord
Onderdeel van Blogs4TravelAlle blogs

Costa Blanca

Ideaal voor strandliefhebbers

De Costa Blanca is met haar prachtige zandstranden en leuke badplaatsen een zeer populaire vakantiebestemming. Hier vind je beroemde steden zoals Benidorm, Alicante en Valencia. En in de omgeving staan veel leuke vakantiehuizen. Heb je ook zin in een zon- en strandvakantie aan de Spaanse kust? Zoek dan naar je ideale vakantiehuis aan de Costa Blanca!

Uitstapjes

Dat liefhebbers van strandvakanties goed zitten in een vakantiehuis aan de Costa Blanca mag duidelijk zijn. Toch heeft de omgeving ook veel te bieden voor liefhebbers van kunst en cultuur. Zo staat in El Carmen het Instituto Valenciano de Arte Moderno, een museum voor moderne kunst waar onder meer werk van de Spaanse kunstenaar Julio Gonzales te bewonderen is. Ook het toeristische walhalla Benidorm kent naast weelderige stranden een charmant oud centrum waar je de echte Spaanse sfeer van dit voormalige vissersdorp kunt proeven. Ook de Oude Stad van Alicante is een aanrader met veel eeuwenoude monumenten. Naast de Oude Stad vindt u de heuvel Monte Benacantil, waarop het Kasteel van Santa Barbara zich bevindt.

Kinderen en een vakantiehuis aan de Costa Blanca

Gezinnen met kinderen zullen zich ook prima vermaken tijdens hun vakantie in een vakantiehuis aan de Costa Blanca! In de omgeving vind je diverse pretparken, interactieve musea (en een bezoekje aan het chocolademuseum is voor de ouders ook geen straf) en dierenparken. Ook voor de ware actievelingen heeft de Costa Blanca veel te bieden. Zowel volwassenen als kinderen kunnen er leren duiken, kanoën en wakeboarden. Voor optimaal waterplezier kun je bovendien een tripje maken naar Aqualandia in Benidorm, een geweldig waterpark waar het hele gezin zich zal vermaken!

Bestemmingen aan de Costa Blanca

Steden aan de Costa Blanca

Charme & Quality