Deze website maakt gebruik van cookies. Deze gegevens worden gebruikt om de website zo goed mogelijk te laten aansluiten bij de wensen en interesses van onze bezoekers. Lees hier meer over in onze privacy statement.

Akkoord
Onderdeel van Blogs4TravelAlle blogs

Andalusië

Ontdek het échte Spanje

Wie de echte Spaanse sfeer wil proeven, moet naar Andalusië! Veel tradities waar Spanje in het buitenland om bekend staat komen van oorsprong uit deze regio. Hier is de passionele flamenco ontstaan en worden nog steeds stieren gefokt voor het stierenvechten. Voor toeristen is deze regio een populaire bestemming. Aan de kust van Andalusië liggen de beroemde Costa del Sol en de Costa de la Luz, waar je heerlijke strandvakanties kunt vieren. In heel Andalusië staan leuke vakantiehuizen waar vanuit je het gebied op je gemak kunt verkennen. Strand, zon, historische steden, cultuur en natuur, deze streek heeft het allemaal!

Een vakantiehuis in deze streek is een ideale uitvalsbasis waar vanuit u kunt ontdekken wat deze Spaanse regio te bieden heeft. Je kunt lekker zonnen op het strand, wandelen in geweldige natuurgebieden zoals de Sierra Nevada, watersporten beoefenen aan de kust en golfen in bijvoorbeeld Marbella. Liefhebbers van kunst en cultuur zullen deze regio ook fantastisch vinden. Steden zoals Sevilla, Cádiz en Córdoba staan bekend om hun oude architectuur en interessante musea.

Heerlijk Andalusië

De Andalusische keuken is zo divers als het landschap en is veelal gebaseerd op heerlijke verse regionale producten, zoals olijfolie, groenten en verse vis. Vooral aan de kust wordt veel vis gegeten, zoals tonijn en garnalen. De bergachtige delen van Andalusië staan bekend om hun heerlijke soorten ham, zoals de beroemde jamón serrano en jamón ibérico. Je kunt hier ook genieten van vele soorten zoetigheid, veelal met amandelen of honing. De regio staat verder bekend om haar voortreffelijke sherry. Boek snel je vakantiehuis in Andalusië en ervaar zelf wat dit heerlijke gebied verder allemaal te bieden heeft!

Het zuidelijkste punt van Europa

Aan de straat van Gibraltar en de Costa da Luz vind je het zuidelijkste puntje van Europa: het Spaanse Tarifa. Deze Andalusische badplaats is een ware trekpleister. Zoals de naam Costa da Luz (Kust van het Licht) al te raden geeft, kent Tarifa ontzettend veel zonuren. Daarnaast is dit een leuke plek om de jaarlijkse vogeltrek te volgen. Vele Europese vogelsoorten maken hier de oversteek naar het warmere Afrika. Naast Tarifa vind je in Andalusië ook steden als Malaga, Granada en Sevilla. Deze laatste is de stad van Spanje, flamenco en fiesta, staat bekend om haar rijke historie.

Bestemmingen in Andalusië

Steden in Andalusië

Charme & Quality