Deze website maakt gebruik van cookies. Deze gegevens worden gebruikt om de website zo goed mogelijk te laten aansluiten bij de wensen en interesses van onze bezoekers. Lees hier meer over in onze privacy statement.

Akkoord
Onderdeel van Blogs4TravelAlle blogs

Costa Verde

Bekend als de groene kust door de variëteit aan flora en fauna!

Deze groene kust is het meest noordelijk gelegen kustgebied van Portugal. De Costa Verde staat bekend om haar uitgestrekte zandstranden. Deze prachtige stranden zijn nog niet ontdekt door het massatoerisme. Verder het land in wisselen heuvels en wijngaarden, die worden doorkruist door verschillende grote rivieren: Rio Cavado, Rio Lima en Rio Minho. Deze laatste vormt hier in het noorden ook de grens met Spanje. Tegen de grens met Trás-os-Montes, in het Oosten van de provincie Minho, ligt de Serra da Cabreira: ‘de bergen van de geitenhoedster’. Het hoogste punt van deze berg is 1262 meter.

Afrikaanse dieren

Naast de bekende dieren in Portugal en Spanje heeft de Costa Verde ook een aantal Afrikaanse invloeden zoals de kameleon, genetkat en mangoeste. Er wordt gevist op sardien, ansjovis en kabeljauw. Ook voor de vogelaars valt er veel te ontdekken: arenden, uilen, buizerds, kluten, wulpen en grutto’s zijn volop aanwezig. Een echte must-see voor de liefhebbers van natuur en wandelen is het nationale park Peneda-Gerês op de grens met Spanje. Dit park heeft een oppervlakte van maar liefst 700 km2 en je vindt er de meest uiteenlopende flora en fauna. Ruim 2000 jaar geleden besloten de Romeinen dwars door dit gebied een verharde weg aan te leggen: de Via Geira. Deze weg is in delen bewaard en bewandelbaar gebleven. Laadt je leiden door de Romeinse geschiedenis, met authentieke zuilen en mijlpalen langs deze weg.

Portugees haantje

Het authentieke, kleurrijke Portugese haantje kent ook een interessante geschiedenis in de Costa Verde. De haan wordt niet voor niets “de haan van Barcelos” genoemd. Dit Portugese gelukssymbool is ontstaan uit een pelgrimslegende in het stadje Barcelos. Deze Portugese badplaats ligt langs de Costa Verde en biedt naast een interessante ontstaansgeschiedenis ook tal van prachtige stranden. Naast Barcelos is ook de stad Braga een bezoekje waard. Dit religieuze walhalla kent meer dan 30 kerken, een religieus festival en het bisschoppelijk paleis. Maar ook de beroemde toeristische trekpleister Porto vind je in de Costa Verde.

Fans van architectuur halen hun hart op bij de opgraving Citânia de Briteiros. Hier is een nederzetting uit de IJzertijd in zijn geheel gereconstrueerd. Zie jij het al zitten? Een vakantie aan de Costa Verde? Zoek dan nu jouw ideale Charme & Quality accomodatie!

Bestemmingen aan de Costa Verde

Charme & Quality