Deze website maakt gebruik van cookies. Deze gegevens worden gebruikt om de website zo goed mogelijk te laten aansluiten bij de wensen en interesses van onze bezoekers. Lees hier meer over in onze privacy statement.

Akkoord
Onderdeel van Blogs4TravelAlle blogs

Algarve

Alles is aanwezig voor een heerlijke vakantie!

De Algarve in het zuiden van Portugal is een zeer aantrekkelijke bestemming voor een heerlijke vakantie. De prachtige kust met uitgestrekte zandstranden en idyllische baaitjes is zeer uitnodigend. Gezellige badplaatsen en historische steden als Faro, Silves en Tavira bepalen de omgeving. Je kunt tijdens je vakantie aan de kust van de Algarve volop genieten van kunst en cultuur en in de overige vrije uurtjes zeer veel plezier beleven op uw vakantiepark. Comfort en luxe, dat zijn de perfecte eigenschappen van de vakantieparken in de Algarve. Voorzien van uitgebreide faciliteiten, een ideale ligging en aangename vakantiewoningen, maak een keuze uit een van de vakantieparken en beleef een onvergetelijke vakantie in de Algarve!

Cultuur en Steden in de Algarve

De Algarve staat bij veel mensen bekend als de plaats voor een perfecte strandvakantie. Maar daarnaast zijn er ook verschillende mooie plekjes te bezoeken in dit Zuidelijke stukje Portugal. Denk bijvoorbeeld eens aan de hoofdstad Faro, of het leuke Albufeira. Faro is de hoofdstad van de Algarve en is in 1540 op de kaart gezet. Daarvoor stond deze visserplaasts geboekt onder de naam Ossonoba. Door haar rijke geschiedenis vind je hier nog delen terug van een oude kathedraal en een moskee die stamt uit het jaar 1249. Ook de oude stadsmuur is een bezichtiging waard.

Maar ook Sagres, dat vroeger bekend stond onder de naam “eind van de wereld” bevindt zich in deze regio. Dit punt is het uiterst zuidwestelijke hoekje van Europa met een oud Portugees dorpje kent een rijke geschiedenis en schetst een dramatisch beeld van een langgerekt dorpje boven op een rotsachtige kust aan de Atlantische Oceaan.

Surfersmekka

Maar de Algarve staat natuurlijk vooral bekend om haar zandstranden en onstuimige golven. Dit maakt de streek tot een ware trekpleister voor watersporters. De samenkomst van de zuidelijke en de westelijke kust zorgt voor uitermate geschikte golven, het hele jaar door. Ook de water- en de luchttemperatuur maken deze stranden tot een ware trekpleister. Bezoek bijvoorbeeld eens het surfersmekka Lagos of de stranden Praia da Luz en Meia Praia. Ook voor de beginnende surfers zijn hier goede golven te vinden.

Krijg jij het ook al warm bij de gedachte aan een vakantie in de Algarve? Zoek dan nu jouw ideale Charme & Quality accommodatie op!

Bestemmingen in de Algarve

Steden in de Algarve

Charme & Quality