Deze website maakt gebruik van cookies. Deze gegevens worden gebruikt om de website zo goed mogelijk te laten aansluiten bij de wensen en interesses van onze bezoekers. Lees hier meer over in onze privacy statement.

Akkoord
Onderdeel van Blogs4TravelAlle blogs

Salzburgerland

Een heerlijke wandelbestemming

Het Salzburgerland strekt zich uit rond de ‘knik’ in de grens met Duitsland. Gemakkelijk te bereiken en een heerlijke bestemming voor uw vakantie. Wandelen is natuurlijk de nummer één activiteit hier. In de fraaie beschermde landschappen van de natuurparken Riedingtal en Weissbach vind je hoge bergtoppen, glasheldere meren, lieflijke dalen en authentieke almen. Buchberg, een berg met een schitterend uitzicht aan de noordrand van de Alpen, is het laatste nieuwe natuurpark. Ontdek ook prachtige bergkloven als de Vorderkaserkloof tussen St. Martin en Weißbach, een kloof van zo’n 400 m lang en 80 m diep, uitgesleten door een kletterende waterval. Je bereikt de kloof met een wandeling door de al even mooie ‘Schüttachgraben’, een beschermd natuurgebied. Onderweg ontdek je ook zwemmeer Vorderkaser – zwemkleding hoort hier bij de wandeluitrusting!

Vermaak in de omgeving van je vakantiehuis in Salzburgerland

De vele meren van het Salzburgerland zijn leuk om mee te pikken tijdens een wandeling, maar bij een aantal kun je ook terecht voor een compleet dagje uit. De Wolfgangsee is bijvoorbeeld het grootste meer van het Salzburgerland en strekt zich uit langs leuke plaatsjes als St. Gilgen en Strobl. Uitstapjes naar natuurlijke highlights zijn er hier genoeg, denk bijvoorbeeld ook eens aan de Lamprechtsgrot bij St. Martin: de langste grot ter wereld. Of ga gezellig met het hele gezin naar één van de attractieparken, zoals het sprookjesachtige Avonturenpark Straßwalchen, of dierenparken als kinderavonturenland & wildpark Ferleiten of Gut Aiderbichl.

Wandelen met kinderen in het Salzburgerland

Roepen je kinderen al snel dat de wandeling te lang is? Niet met deze leuke routes! In het Rauriser Urwald ontdekken ze de eeuwenoude fauna en flora – en de sagen die met deze bijzondere plaatsen samenhangen. Tijdens een wandeltocht door de Teufelsgraben in Seeham, een indrukwekkende kloof, leren de kinderen alles over de bijzondere omgeving én er valt veel te beleven. De vele natuurleerpaden zijn ook een aanrader – zo steken ze nog eens wat op (en jij ook!) en ondertussen ben je gezellig met z’n allen heerlijk actief bezig in de buitenlucht. Wát een supertrip.

Bestemmingen in Salzburgerland

Steden in Salzburgerland

Charme & Quality