Deze website maakt gebruik van cookies. Deze gegevens worden gebruikt om de website zo goed mogelijk te laten aansluiten bij de wensen en interesses van onze bezoekers. Lees hier meer over in onze privacy statement.

Akkoord
Onderdeel van Blogs4TravelAlle blogs

Umbrië

Het groene hart

Umbrië, de regio in het midden van de laars, staat ook wel bekend als ‘het groene hart van Italië’. In de regio vind je landschappen met groene heuvels, vele wijn- en olijfgaarden en velden met zonnebloemen. Wij hebben de mooiste vakantiehuizen, agriturismo’s, villa’s en kleinschalige vakantieparken in Umbrië voor je geselecteerd. Gezien de prachtige natuur in de omgeving is het zeker aan te raden om vanuit een vakantiepark Umbrië te verkennen. De bewoners van Umbrië zijn zeer gastvrij en trots op hun land en keuken. Zij zullen je graag rondleiden en kennis laten maken met de heerlijke keuken en cultuur die de regio te bieden heeft.

Mooiste steden van Umbrië

Vanaf het vakantiepark kun je makkelijk allerlei uitstapjes maken, naar bijvoorbeeld Assisi, Gubbio of Orvieto. Assisi is voornamelijk bekend als de stad van de heilige Franciscus van Assisi, de grondlegger van de kloosterorde der Franciscanen. Assisi is dan ook een populaire bestemming voor bedevaartgangers. De stad Gubbio heeft zijn middeleeuwse karakter goed bewaard. Het is een leuke sfeerstad met prachtige eeuwenoude architectuur en een geweldig uitzicht vanaf het plein van het Piazza della Signoria. Orvieto is gebouwd op een 300 meter hoge rots en is gemakkelijk via een kabelbaantje te bereiken. De trots van de stad is de gotische Duomo waar vele verschillende kunstenaars hun stempel op hebben achtergelaten. Neem ook eens een kijkje in de hoofdstad van de regio, Perugia.

Culinair genieten

Als je na een dag cultuur snuiven in de leuke Umbrische steden moe terugkeert naar je vakantiepark in Umbrië, is het heerlijk om te genieten van enkele regionale specialiteiten. Zo staat Umbrië bekend om haar truffels, Prosciutto di Norcia, linzen en heerlijke groene olijfolie. De Umbrische keuken is erg seizoensgebonden, gezien er geleefd wordt van wat het land te bieden heeft. Geniet van heerlijke verse groenten, stevige soepen en gegrild vlees, en geniet daarna op het terras van je vakantiehuis van echte Umbrische wijnen, zoals de witte Orvieto en de rode Torgiano. Bekijk ons aanbod voor een karakteristiek vakantiehuis in Umbrië.

Bestemmingen in Umbrië

Steden in Umbrië

Charme & Quality