Deze website maakt gebruik van cookies. Deze gegevens worden gebruikt om de website zo goed mogelijk te laten aansluiten bij de wensen en interesses van onze bezoekers. Lees hier meer over in onze privacy statement.

Akkoord
Onderdeel van Blogs4TravelAlle blogs

Trentino

Perfect voor rustzoekers

Trentino, de zonnigste regio in Noord-Italië, kenmerkt zich door het prachtige landschap. Overal ziet u bergen, bomen en groene valleien. De regio is hiermee perfect voor rustzoekers, sportievelingen en natuurliefhebbers. Naast de vele outdoor sportmogelijkheden zoals bergbeklimmen en mountainbiken, kun je ook heerlijk ontspannen aan de stranden bij de meren Lago di Levico en Lago di Caldonazzo.

Flora & fauna

Dat de natuur in de omgeving prachtig is, wist je waarschijnlijk wel. Wist je ook dat er een kleine 300 meren in de omgeving van Trentino te vinden zijn? De bekendste zijn de meren Val di Ledro, Lago di Levico en Lago di Caldonazzo. Je kunt hier tal van activiteiten ondernemen, wat dacht je van kanoën, windsurfen, vissen of roeien? Ook zeilen en windsurfen zijn opties. Uiteraard kun je hier ook gewoon zonnebaden, de gemiddelde zomertemperatuur bedraagt hier namelijk 29 graden. Wist je trouwens dat de fauna hier zeer divers is? Zo heb je de kans om in Trentino reeën en Alpensneeuwhoenen te spotten. Vergeet je verrekijker niet!

Uitstapjes in de omgeving

Wil je naast natuur ook wat cultuur in je vakantie? Breng dan een bezoek aan het MART museum, met de vele bijzondere exposities. Ook het museumkasteel Buonconsiglio is het bezoeken waard. Verder kun je vanaf de bestemming een uitstapje maken naar het Forte Belvedere, dat op 1177 meter hoogte is gelegen. Shoppen doe je het beste in Trento en Bolzano, vergeet vooral niet om prachtige Italiaanse aardewerken in te slaan. Doordat er veel wellnesscentra in de omgeving van Trentino zijn, kun je hier ook prima terecht voor een heerlijk ontspannen vakantie.

Bestemmingen in Trentino

Steden in Trentino

Charme & Quality