Deze website maakt gebruik van cookies. Deze gegevens worden gebruikt om de website zo goed mogelijk te laten aansluiten bij de wensen en interesses van onze bezoekers. Lees hier meer over in onze privacy statement.

Akkoord
Onderdeel van Blogs4TravelAlle blogs

Toscane

Adembenemende natuur

De regio bij uitstek om de Italiaanse cultuur te ontdekken: Toscane! Een van de populairste vakantiebestemmingen van Italië is een klein vakantiepark of een agriturismo in Toscane. Vanwege de vele prachtige natuurgebieden, is het zeker een aanrader om je vakantie op een kleinschalig Toscaans vakantiepark door te brengen. Je proeft de echte sfeer van de regio, vanuit een huiselijke omgeving die alles biedt wat je nodig hebt.

Wij kennen de regio op ons duimpje. Om je te helpen selecteerden we ook de mooiste villa’s, agriturismo’s en kleinschalige vakantieparken door heel Toscane. Mocht je ervoor kiezen om tijdens je volgende vakantie Toscane te verkennen, dan is Charme & Quality een goede plek om je perfecte vakantiepark in deze regio uit te zoeken.

Kunst en cultuur

Dankzij grote namen als Dante Alighieri en Petrarca was Toscane de bakermat van de Italiaanse Renaissance. Voor liefhebbers van kunst en cultuur zijn bezoekjes aan steden als Florence, Pisa, Siena en Lucca zeker aan te raden. Vooral Florence staat bekend om de kunstmusea en indrukwekkende architectuur. Het is dan ook zeker een goed idee om vanaf je vakantiepark tripjes te maken naar de beroemde culturele centra van Italië. Bovendien hebben vele van de vakantiehuizen ook zelf nog een fraai stukje cultuur en historie! Een dagje naar Pisa, Sienna of Florence, schaf dan een stedenpas aan. Hiermee kun je een dagje voor een voordelige prijs naar een van de steden! Maar ook als je een stedentrip Florence wilt verwerkelijken kun je een speciale citypass aanvragen. Hiermee wordt zowel je vervoer als kortingen voor bezienswaardigheden geregeld.

Toscaanse keuken

De Toscaanse keuken is misschien wel de lekkerste van Italië. Juist door de eenvoud en puurheid van de ingrediënten zijn verrassende gerechten ontstaan. Bruschetta en de bistecca Fiorentina zijn slechts enkele voorbeelden. Bovendien drink je in Toscane de heerlijkste wijnen, zoals de beroemde Chianti,  Montalcino of Brunello. Je kunt in de meeste van de vakantiehuizen in Toscane die Charme & Quality aanbiedt ook eten in het restaurantje van de eigenaren. Vaak gebruiken ze zelf geproduceerde producten of producten uit de regio.

Een vakantiehuis in de natuur

Veel vakantiehuizen staan buiten de steden in de prachtige natuur van Toscane. Je kunt zelf de drukte van de steden opzoeken als je dit wilt, en de rest van de tijd genieten van de rust van je vakantiewoning. Toscane is, met al haar wijngaarden, olijfbomen en cipressen, het toonbeeld van Italiaanse charme. Ook de eeuwenoude architectuur uit de middeleeuwen en de Renaissance dragen bij aan de authentieke Italiaanse sfeer van de omgeving. Vanaf je agriturismo kun je de omgeving naar hartenlust te voet, te fiets of per auto verkennen!

Bestemmingen in Toscane

Steden in Toscane

Charme & Quality