Deze website maakt gebruik van cookies. Deze gegevens worden gebruikt om de website zo goed mogelijk te laten aansluiten bij de wensen en interesses van onze bezoekers. Lees hier meer over in onze privacy statement.

Akkoord
Onderdeel van Blogs4TravelAlle blogs

Toscaanse kust

Zon, zee, strand en natuur!

Voor een heerlijke strandvakantie kun je een vakantiehuis huren aan de Toscaanse kust! De Toscaanse kust ligt aan de Middellandse Zee, in Noordwest-Italië. Toscane iseen populaire bestemming voor vakantiegangers en de Toscaanse kust is met haar mooie zandstranden en gezellige plaatsjes geen uitzondering. Het is de perfecte vakantiebestemming voor mensen die graag zon en strand combineren met cultuur en natuur.

Genieten aan de Toscaanse kust

Lekker vanuit een comfortabel vakantiehuis de kust van Toscane verkennen; klinkt jou dat ook heerlijk in de oren? Vanuit vele vakantiehuizen is het slechts enkele meters lopen naar het strand, zodat je heerlijk kunt zonnen en watersporten kunt beoefenen. Vanuit het stadje Piombino kun je zelfs de boot nemen naar het eiland Elba, wat echt een prachtig stukje Italië is. Ook de badplaats Viareggio is een aanrader, met een fijn strand en een gezellig nachtleven.

Natuurliefhebbers kunnen ook volop genieten aan de kust van Toscane. Op vele delen van de lange kustlijn is de natuur nog ongerept en soms zelfs beschermd. Aanraders zijn het natuurpark het Parco Naturale della Maremma en het Parco Nationale Tanuta di San Rossore nabij Pisa. Ook Populonia is een bezoekje waard met haar Etruskische resten en prachtige middeleeuwse burcht.

Stedentripjes in Toscane

Vanaf je vakantiehuis aan de Toscaanse kust kun je ook zeer gemakkelijk uitstapjes maken naar de mooiste steden van Toscane. Zo ligt het wereldberoemde Pisa zeer dichtbij de kust, en ook Lucca, San Gimignano en Florence zijn goed te bereiken. In het zuidelijkste puntje van de Toscaanse kust ligt de prachtige stad Grosseto. Deze steden bieden geweldige kunstcollecties, prachtige eeuwenoude architectuur en heerlijke culinaire hoogstandjes. Krijg je al vakantiekriebels? Zoek dan nu je vakantiehuis aan de Toscaanse kust uit bij Charme & Quality!

Bestemmingen aan de Toscaanse Kust

Steden aan de Toscaanse kust

Charme & Quality