Deze website maakt gebruik van cookies. Deze gegevens worden gebruikt om de website zo goed mogelijk te laten aansluiten bij de wensen en interesses van onze bezoekers. Lees hier meer over in onze privacy statement.

Akkoord
Onderdeel van Blogs4TravelAlle blogs

Sicilië

Laat je verrassen door het betoverende landschap!

Het Italiaanse eiland Sicilië ligt in de Middellandse Zee, ten zuidwesten van de regio Calabria. Met haar afwisselende landschap en mix van culturen is het eiland een zeer interessante vakantiebestemming, met een geheel eigen karakter.

Verrassend Sicilië

Een vakantiehuis op Sicilië is een ideaal beginpunt om het eiland te verkennen. Vanwege de locatie middenin de Middellandse Zee hebben vele verschillende volkeren hun stempel gedrukt op de Siciliaanse cultuur, zodat er vele interessante kunstuitingen en oude architectuur te bewonderen is. Zo vind je op Sicilië bijvoorbeeld bouwwerken uit de Klassieke Oudheid en gebouwen in de unieke Arabisch-Normandische kunststijl.

Vooral de hoofdstad van het eiland, Palermo, heeft een grote hoeveelheid bezienswaardigheden. Een tripje naar deze stad is dus zeker de moeite waard. Het laat echter ook de vele tegenstellingen van het eiland zien, zowel de armoede als historische rijkdom. Wij werden getroffen door het spookachtige Erice en het sfeervolle Taormina. Even verrassend is de Siciliaanse keuken. Dankzij de vele overheersingen door de eeuwen heen, de vruchtbare grond én het klimaat biedt het eiland een veelzijdige keuken met vele visgerechten en overheerlijke, mierzoete desserts.

Gevarieerd landschap

Het eiland is met haar 76 officiële natuurreservaten ook een aanrader voor natuurliefhebbers. Sicilië heeft een erg gevarieerd landschap, met prachtige stranden, wijde bossen, veel heuvels en natuurlijk de Etna. Ook de voor Italië karakteristieke olijfbomen en wijngaarden vind je op het eiland. Drie van de bekendste natuurgebieden op Sicilië zijn het Riserva Naturale dello Zingaro bij Castellammare del Golfo en Monte Pellegrino en Capo Gallo die beide bij Palermo in de buurt zijn. Maak een keuze uit een van de comfortabele vakantiehuizen, villa’s en vakantieparken op Sicilië om de prachtige natuur te verkennen!

Bestemmingen op Sicilië

Steden op Sicilië

Charme & Quality