Deze website maakt gebruik van cookies. Deze gegevens worden gebruikt om de website zo goed mogelijk te laten aansluiten bij de wensen en interesses van onze bezoekers. Lees hier meer over in onze privacy statement.

Akkoord
Onderdeel van Blogs4TravelAlle blogs

Sardinië

Bekend om de nuraghi en prachtige natuur

Het Italiaanse eiland Sardinië ligt midden in de Middellandse Zee, ten westen van het vasteland van Italië. Het eiland is met haar mediterrane klimaat terecht een populaire vakantiebestemming. De rijke geschiedenis heeft ervoor gezorgd dat er prachtige, eeuwenoude gebouwen staan. Een vakantiepark op Sardinië is een ideaal uitgangspunt om het eiland te verkennen. Aangezien er vele mooie natuurgebieden zijn, is het zeker aan te raden om vanuit een leuk landelijk gelegen vakantiepark op verkenning te gaan. Je kunt dan zo vanuit het comfort van het vakantiehuis de natuur in! De nationale en regionale natuurreservaten zijn echt aanraders.

Ontdek de cultuur

Sardinië staat vooral bekend om haar nuraghi. Dat zijn torens die nog uit de bronstijd stammen en bestaan uit blokken steen die op elkaar gestapeld werden. Er zijn nuraghi gevonden van wel 19 meter hoog! De beroemdste nuraghi die kunnen worden bezocht door toeristen zijn de Su Nuraxi, de Nuraghe Losa, de Sa Corona Arrubiu, de Santu Antine en de Palmavera.

Op het eiland vind je ook vele historische stadjes die zeker een bezoekje waard zijn. Zo is er uiteraard de hoofdstad Cagliari. De stad werd gesticht door de Feniciërs, waarna de straten bewandeld en uitgebreid zijn door de Carthagenen, Romeinen, Vandalen, Byzantijnen, Pisanen, Aragonezen en Piëmontezen. De culturele invloeden van al deze volkeren zijn in meer of mindere mate in de stad terug te vinden.

Genieten in de natuur

Veel van de vakantieparken op Sardinië liggen middenin de natuur. Het eiland telt vele regionale parken en drie nationale parken . Hier ontdek je de gevarieerde flora en fauna van Sardinië. De drie nationale parken zijn het Parco Nazionale dell’Asinara, het Parco Nazionale Arcipelago della Maddalena en het Parco Nazionale del Golfo di Orosei e del Gennargentu. Vooral in het Gennargentu park aan de oostkust van Sardinië leven veel verschillende dieren, waaronder enkele die alleen in de omgeving van Sardinië te vinden zijn. Wij bieden een aantal vrijstaande vakantiehuizen en villa’s en bovendien enkele kleinschalige sfeervolle vakantieparken op Sardinië.

Bestemmingen op Sardinië

Steden op Sardinië

Charme & Quality