Deze website maakt gebruik van cookies. Deze gegevens worden gebruikt om de website zo goed mogelijk te laten aansluiten bij de wensen en interesses van onze bezoekers. Lees hier meer over in onze privacy statement.

Akkoord
Onderdeel van Blogs4TravelAlle blogs

Piëmonte

Buiten de gebaande paden

De regio Piëmonte ligt in het noordwesten van Italië en is toeristisch gezien een nog vrij onontdekt gebied. Het is daardoor een ideale regio voor vakantiegangers die graag van de gebaande paden afwijken. De naam Piëmonte betekent in het Italiaans letterlijk ‘aan de voet van de bergen’. Het gebied ligt tussen de uitlopers van de Alpen en wordt omringd door hoge bergketens waaronder die van de Matterhorn en Mont Blanc. Door de strategische doorgangen die het gebied herbergt, vormde de regio in de geschiedenis al de toegang voor degenen die Italië wilden veroveren.

Ontdek de cultuur en natuur

De regio Piëmonte is rijk aan cultuur- en natuurschatten, vanuit de agriturismo kun  je deze gaan ontdekken. In de stad Turijn zijn onder andere prachtige barokke gebouwen zoals het Palazzo Reale en Palazzo Madame te bewonderen. Ook de wereldberoemde kerk San Lorenzo is de moeite waard. Voor wie zich tijdens de vakantie sportief wil uitleven is een bezoek aan het Nationaal Park Gran Paradiso een aanrader. Je kunt hier onder andere klimmen en kajakken.

Piëmonte: truffel- en wijnparadijs!

Ook voor culinair genieten kun je in Piëmonte uitstekend terecht. Het gebied rond de plaatsen Asti, Barolo en Barbaresco vormen het decor van een aantal wereldberoemde topwijnen. Tevens vormt dit gebied de oorsprong van de Alba-truffel, een ware delicatesse vernoemd naar de stad Alba. Charme & Quality biedt in de regio Piemonte een sfeervolle agriturismo aan waar je in het restaurant kunt genieten van overheerlijke streekgerechten.

Bestemmingen in Piëmonte

Steden in Piëmonte

Charme & Quality