Deze website maakt gebruik van cookies. Deze gegevens worden gebruikt om de website zo goed mogelijk te laten aansluiten bij de wensen en interesses van onze bezoekers. Lees hier meer over in onze privacy statement.

Akkoord
Onderdeel van Blogs4TravelAlle blogs

Marche

Een geliefd gebied, ook onder de locals

De Italiaanse regio Le Marche ligt aan de Adriatische Zee en heeft een heuvelachtig landschap. Le Marche, oftewel de Marken, heeft heerlijke stranden en in het westen de bergen van de Apennijnen. Dit diverse landschap zorgt ervoor dat de regio een bijzonder populaire vakantiebestemming is bij de Italianen zelf. Er zijn dan ook vele agriturismo’s te vinden en de combinatie van strand, natuur en een comfortabele vakantiewoning is voor vele vakantiegangers erg aanlokkelijk. Je kunt je agriturismo in Le Marche gebruiken als beginpunt voor heerlijke wandelingen en dagjes aan het strand.

Uitstapjes vanaf je agriturismo

Naast natuur en strand vind je in de Marken ook vele leuke plaatsjes die zeker een bezoekje waard zijn. De vele badplaatsen zijn al erg gezellig om van de zon en een heerlijk Italiaans ijsje te genieten. Als je liever naar een wat authentieker gebied wilt, zijn de plaatsen die wat meer in het binnenland gelegen zijn ook interessant. Zo kun je de echte Italiaanse sfeer beleven tijdens een avondwandeling, een passeggiata, in Ascoli Piceno. Of bezoek het Palazzo Ducale van Urbino! Als je dan moe en voldaan weer thuis bent in het vakantiehuis, is het wellicht tijd voor een heerlijke wijn uit Le Marche…

De trots van de Marken

De Grotte di Frasassi zijn pas in 1948 ontdekt, maar intussen is het al een ware trekpleister geworden waar de inwoners van de Le Marche met recht trots op zijn. Wanneer je een tocht door de grotten maakt zul je indrukwekkende kalksteenformaties zien die prachtig verlicht zijn. Je vindt de Grotte di Frasassi nabij de stad Ancona. Heb je nu al zin om vanaf de agriturismo Le Marche te verkennen? Zoek dan nu je vakantieplekje uit bij Charme & Quality!

Bestemmingen in Le Marche

Steden in Le Marche

Charme & Quality