Deze website maakt gebruik van cookies. Deze gegevens worden gebruikt om de website zo goed mogelijk te laten aansluiten bij de wensen en interesses van onze bezoekers. Lees hier meer over in onze privacy statement.

Akkoord
Onderdeel van Blogs4TravelAlle blogs

Lazio

Vier vakantie in de buurt van wereldstad Rome

Rome, ook wel de Eeuwige Stad. In de hoofdstad van Italië staan de indrukwekkende bouwwerken het Pantheon, het Colosseum en het Forum Romanum. Eigenlijk heeft deze stad geen inleiding nodig, zo beroemd zijn vele van de bezienswaardigheden van deze stad. Rome is een stad die iedereen eigenlijk minstens een keer in zijn of haar leven gezien moet hebben. Voor je accommodatie kun je kiezen voor een eigen vakantiehuisje!

Rome is groot en druk, een echte wereldstad, wat het des te aanlokkelijker maakt om te overnachten in een vakantiehuis net buiten de stad. Je kunt dan vanaf een comfortabel, veelal landelijk gelegen vakantiehuis, Rome bezoeken en naar hartenlust verkennen.

Ontdek Rome

Vanaf je vakantiehuis in Rome kun je met de auto of het openbaar vervoer richting de hoofdstad. Er is wel zoveel te zien in Rome dat het lastig kiezen kan zijn, vandaar dat hier in het kort enkele tips volgen. Liefhebbers van kunst en cultuur zullen Rome vast en zeker geweldig vinden. De eerdergenoemde eeuwenoude monumenten moet je een keer gezien hebben, dus zorg dat je hier zeker de tijd voor neemt.

De stad heeft ook andere beroemde bouwwerken, zoals die van de beeldhouwer Bernini – vooral de Trevifontein is erg indrukwekkend. Vergeet niet om met je rechterhand over je linkerschouder een muntje in deze fontein te gooien! Hiermee is een terugkeer naar de Eeuwige Stad gegarandeerd. Ook een bezoekje aan Vaticaanstad, waar de beroemde Sint-Pietersbasiliek staat, is zeker de moeite waard, net als een bezoek aan de Engelenburcht. Het Pantheon, een oorspronkelijk heidense tempel, is een fascinerende basiliek met bovenin de koepel het oculus, een ronde opening waar de zon door naar binnen schijnt, wat zorgt voor een steeds wisselende lichtinval.

Het goede leven

In Rome kun je geweldig winkelen. In de grote winkelstraat Via del Corso vind je de bekende grote ketens en het warenhuis La Rinascente. Voor de luxe kwaliteitsmerken moet je zeker even langs de Via dei Condotti en de Via del Babuino. De Romeinse keuken is eenvoudig doch zeer gevarieerd. Je kunt overal allerlei soorten traditionele pasta’s en pizza’s krijgen. ’s Avonds kun je heerlijk langs de grote pleinen kuieren of naar de kunstenaarswijk Trastevere gaan. Deze wijk staat bekend om haar nachtleven.

Lazio

Ondanks dat het gebied rondom de stad Rome veelal erg druk en stedelijk is, kun je verderop in de provincie rust en prachtige landschappen vinden. De meeste vakantiehuizen in de provincie Lazio liggen in de natuur, zodat je mooie wandelingen kunt maken over een prachtig heuvelachtig deel van Italië of aan de kust. Je kunt vanuit je vakantiehuis in de buurt van Rome zowel de kust van de provincie als de stad verkennen. Zo combineer je de geneugten van de stad met de rust van de vrije Italiaanse natuur!

Bestemmingen in Lazio

Steden in Lazio

Charme & Quality