Deze website maakt gebruik van cookies. Deze gegevens worden gebruikt om de website zo goed mogelijk te laten aansluiten bij de wensen en interesses van onze bezoekers. Lees hier meer over in onze privacy statement.

Akkoord
Onderdeel van Blogs4TravelAlle blogs

Lago Maggiore

Eén van de mooiste Italiaanse meren

Het Lago Maggiore is misschien wel een van de mooiste meren van Italië. Het noordelijke deel hoort nog bij Zwitserland, in Italië hoort de oostelijke kant bij Lombardije en het westen valt onder Piëmonte. Het meer heeft een prachtige ligging te midden van een berglandschap met bloemrijke en mediterrane begroeiing. Het klimaat is erg gunstig dankzij de ligging tussen de bergen. In het Lago Maggiore liggen een aantal eilanden, de Isole Borromee, waaronder Isola Bella. Een leuk dagtripje met de boot!

Lekker ontspannen

Dit op één na grootste meer van Italië biedt vakantiegangers diverse mogelijkheden voor leuke activiteiten. Watersportliefhebbers kunnen naar hartenlust zwemmen, vissen, roeien, windsurfen, zeilen en duiken. De groene dalen en hoge bergtoppen van dit prachtige gebied nodigen uit tot wandelen, klimmen en mountainbiken. Wil je graag golfen? In de omgeving van het het meer bevinden zich een aantal prachtig gelegen banen! Een verblijf op een vakantiepark maakt uw vakantie aan het Lago Maggiore compleet.

Vakantiepark aan het Lago Maggiore

Charme & Quality biedt een kleinschalig vakantiepark direct aan het meer aan. Vele sfeervolle stadjes zoals Arona maken dit meer tot een ideale vakantiebestemming. Rond het Lago Maggiore kun je je bovendien culinair laten verwennen en genieten van de Italiaanse keuken. Aan de noordkant vlakbij Canobbio kun je per boot de Orrido di Sant’Anna bezichtigen, een spectaculaire rotsklif met waterval. Kortom; een heerlijke bestemming op een gunstige afstand vanaf Nederland!

Boek dus nu je vakantie bij Charme & Quality en ontdek wat het Lago Maggiore te bieden heeft!

Bestemmingen aan het Lago Maggiore

Steden aan het Lago Maggiore

Charme & Quality