Deze website maakt gebruik van cookies. Deze gegevens worden gebruikt om de website zo goed mogelijk te laten aansluiten bij de wensen en interesses van onze bezoekers. Lees hier meer over in onze privacy statement.

Akkoord
Onderdeel van Blogs4TravelAlle blogs

Gardameer

Het grootste en populairste meer van Italië

Het Gardameer, ofwel het Lago di Garda, is het grootste meer van Italië. Het is een populaire vakantiebestemming en in de buurt vind je dan ook veel vakantieparken. De omgeving van het Gardameer is prachtig. Een landschap vol bergen, watervallen en natuurparken. Het meer zelf mag er natuurlijk ook zeker zijn met haar prachtige azuurblauwe wateren. Wil je ook lekker watersporten, cultuur snuiven en de natuur in? Dan ben je bij ons aan het goede adres! Op Charme & Quality staan verschillende mooie accommodaties aan het Gardameer.

Bijzonder meer

Maar het Gardameer biedt meer. Kleurrijke markten in dorpjes in de omgeving van het meer zijn zowel overdag als ’s avonds een bezoekje waard. Een spannende route naar Tremosine, vanaf waar u een spectaculair uitzicht geniet over het meer. Bovendien worden rondom het Gardameer zeer goede wijnen en olijfolie geproduceerd dankzij het heerlijke klimaat. In de avonden zijn er vele jazzconcerten te bezoeken en uiteraard mag een avondje opera in de Arena van Verona niet ontbreken.

Natuurliefhebbers zullen zeker genieten van de prachtige natuurgebieden rond het Gardameer. Veel van de natuurparken zijn ook erg op wandelaars gericht, zoals het Parco Alto Garda Bresciano en Monte Baldo. De omgeving heeft ook vele indrukwekkende watervallen, zoals de Varone waterval en de de watervallen in het Parco delle Cascate. Onze tip: Punta San Vigilio; op dit plekje dat met de boot te bereiken is lijkt de tijd stil te staan en biedt het Gardameer echt iets magisch.

Ontspanning

Uiteraard kun je ook watersporten op het meer of met een bootje van stad naar stad. Als je naar nog meer avontuur op zoek bent, kun je ook naar één van de waterparken of amusementsparken. Gardaland is het grootste attractiepark van Italië, met vele achtbanen en shows. Het park heeft ook een eigen aquarium. Andere leuke parken in de omgeving zijn het Parco Naturo Viva, Parco Acquatico Cavour, Canevaworld, Aqua Paradise Canevaworld en Park Jungle Adventure. Voor de echte avonturiers is er in de omgeving van het Gardameer de mogelijkheid tot paragliden, rotsklimmen, rafting en canyoning. Als je je vakantie viert op een vakantiepark bij het Gardameer is vervelen geen optie!

Bestemmingen aan het Gardameer

Steden aan het Gardameer

Charme & Quality