Deze website maakt gebruik van cookies. Deze gegevens worden gebruikt om de website zo goed mogelijk te laten aansluiten bij de wensen en interesses van onze bezoekers. Lees hier meer over in onze privacy statement.

Akkoord
Onderdeel van Blogs4TravelAlle blogs

Elba

Een unieke vakantiebestemming, voor jong en oud!

Het Italiaanse eiland Elba is zeer indrukwekkend. Elba is het grootste eiland van de Toscaanse Archipel, en ligt op ongeveer 10 km van de Toscaanse kust. De hoofdstad Portoferraio ligt op een kleine heuvel en voor een groot deel in zee, een machtige vesting biedt uitzicht op de haven van Portoferraio. Het Piazza della Repubblica ligt vlak achter de haven. Aan dit plein kun je plaats nemen voor glas van één van de lokale wijnen en natuurlijk een hapje. Tijdens je vakantie op Elba kun je bijvoorbeeld een mooie wandeling maken door het historische stadscentrum. Oude bouwwerken, smalle authentieke straatjes en daarnaast sfeervolle restaurants bepalen hier het straatbeeld.

Napoleon

Op het eiland Elba bevinden zich twee voormalig verblijfplaatsen van Napoleon. In de tijd dat hij op het eiland in ballingschap zijn dagen moest slijten zijn er twee royale villa’s gebouwd. Het Palazzo Mulini en zijn zomerverblijf in San Martino zijn beide te bezoeken. Het eiland is dus een unieke bestemming voor een bijzondere vakantie boordevol cultuur, natuur en rust.

Genieten op een vakantiepark op Elba

Het eiland is met recht een aantrekkelijke vakantiebestemming te noemen. Het beschikt over schitterende natuur en idyllische baaien. Ontdek ook met een snorkel of duikoutfit het onderwaterleven rondom het eiland. Tussen Capoliveri en Ripe Alte bevindt zich bovendien een uitgestrekt stuk natuur, met kronkelende weggetjes en mooie uitkijkpunten. Een vakantiepark in dit deel van dit eiland biedt een voortreffelijke omgeving waar je kunt genieten van je welverdiende rust. Maak ook eens een heerlijke wandeling richting de kust waar je onder het genot van een verfrissend drankje kunt lezen en luieren.

Bestemmingen op Elba

Steden op Elba

Charme & Quality