Deze website maakt gebruik van cookies. Deze gegevens worden gebruikt om de website zo goed mogelijk te laten aansluiten bij de wensen en interesses van onze bezoekers. Lees hier meer over in onze privacy statement.

Akkoord
Onderdeel van Blogs4TravelAlle blogs

Comomeer

Een beeldschoon meer in een fantastische natuur

Het Comomeer is op het diepste punt 410 meter, en daarmee het diepste meer van Italië. Het Comomeer staat bekend om haar schoonheid en is hierom ook al eeuwenlang een populaire vakantiebestemming, die zelfs Hollywoodsterren aantrekt. Op het meer kun je heerlijk watersporten en in de omgeving zijn er ook vele sfeervolle stadjes en dorpjes. Wil je net als de sterren je vakantie doorbrengen aan het Comomeer? Bekijk dan het aanbod bij Charme & Quality en zoek jouw ideale vakantiepark of -woning uit. We bieden enkele kleinschalige vakantieparken en vakantiewoningen aan.

De natuur rond het Comomeer

De meeste vakantieparken bij het Comomeer hebben een fantastische ligging in de natuur. Rond het meer vind je hoge bergen en prachtige valleien, grotten en watervallen. Het gebied is dan ook uitermate geschikt voor (berg)wandelaars en fietsers. In de omgeving bevinden zich ook enkele natuurgebieden die een bezoekje waard kunnen zijn, zoals het Pian di Spagna in Lombardije met haar gevarieerde flora en fauna. Ook de indrukwekkende kloof genaamd l’Orrido di Bellano nabij het stadje Bellano is een aanrader. Je vindt hier watervallen en grotten en ’s avonds wordt de kloof op theatrale wijze verlicht.

Dagje uit!

Vanaf het vakantiepark aan het Comomeer kun je ook diverse leuke uitstapjes maken. Bij het meer bevinden zich zowel schilderachtige dorpjes als toeristische boulevards. Als je een dagje wilt winkelen kun je het beste naar Lecco of Como gaan. Ook het authentieke stadje Bellagio is een aanrader, vooral vanwege zijn fantastische locatie bij de splitsing van het meer. Je kunt bovendien een bezoekje brengen aan de beroemde Villa Carlotta in Tremezzo, met haar geweldige botanische tuin. Wanneer je weer terug bent van een dagje cultuur snuiven, kun je op het terras van je vakantiehuis aan het Comomeer genieten van een heerlijke lokale wijn zoals de Valtellina Superiore of de Sforzato. Tip: je kunt een boot huren en zelf het Comomeer per water verkennen!

Bestemmingen aan het Comomeer

Steden aan het Comomeer

Charme & Quality