Deze website maakt gebruik van cookies. Deze gegevens worden gebruikt om de website zo goed mogelijk te laten aansluiten bij de wensen en interesses van onze bezoekers. Lees hier meer over in onze privacy statement.

Akkoord
Onderdeel van Blogs4TravelAlle blogs

Bloemenrivièra

Cultuur snuiven in de kleurrijke dorpjes

De Bloemenrivièra ligt aan zee in de Italiaanse regio Ligurië. Het is eigenlijk één lange, smalle kuststrook van de Franse grens tot de grens met Toscane. In dit charmante gebied vind je vele mooie kustplaatsen en prachtige natuurgebieden. Het is een aanrader om in dit mooie stukje Italië je vakantie door te brengen voor een heerlijke zon-, zee- en strandvakantie. In de omgeving staan veel leuke vakantiehuizen en kleinschalige vakantieparken in diverse stijlen en met verschillende faciliteiten. Zoek zelf je ideale vakantiehuis aan de Bloemenrivièra uit bij Charme & Quality!

Cultuur aan de Bloemenrivièra

Vanuit je vakantiehuis aan de Bloemenrivièra kun je gemakkelijk naar de prachtige stranden om lekker te zonnen en te zwemmen. Als je zin hebt om wat actiever te zijn tijdens je vakantie, kun je een uitstapje maken. Ga bijvoorbeeld eens naar één van de leuke kuststeden, zoals de stad Genua met haar vele marmeren paleizen. Ook het plaatsje Albenga is een aanrader, waar je een mooi middeleeuws centrum vind. En natuurlijk de vijf rurale dorpjes van Cinque Terre met hun olijf- en citroenboomgaarden. Na een dag cultuur snuiven in de leuke plaatsjes aan de Bloemenrivièra kun je vervolgens weer heerlijk uitrusten in je comfortabele vakantiewoning.

Culinair genieten

Op culinair gebied is de Bloemenrivièra ook erg interessant. Veel bekende Italiaanse specialiteiten zoals pesto en focaccia hebben hun oorsprong in Ligurië. In de keukens aan de Bloemenrivièra wordt veel gewerkt met verse groenten en kruiden. Favorieten uit de Ligurische keuken zijn gevulde groentes, hartige taarten en toetjes met lokaal verbouwd fruit. Maak tijdens je vakantie dus zeker kennis met alles wat de Ligurische keuken te bieden heeft! En drink op het terrasje bij je vakantiehuis lekker een wit wijntje uit Cinque Terre of een glaasje van de Rossese di Dolceacqua!

Bestemmingen aan de Bloemenrivièra

Steden aan de Bloemenrivièra

Charme & Quality