Deze website maakt gebruik van cookies. Deze gegevens worden gebruikt om de website zo goed mogelijk te laten aansluiten bij de wensen en interesses van onze bezoekers. Lees hier meer over in onze privacy statement.

Akkoord
Onderdeel van Blogs4TravelAlle blogs

Vendée

Een ideale vakantiebestemming voor liefhebbers van zon, zee en strand!

Het Franse departement Vendée ligt in de regio Pays de la Loire, aan de westkust van Frankrijk, grenzend aan de Atlantische Oceaan. Het milde klimaat en de lange kustlijn van de regio hebben ervoor gezorgd dat het gebied al tientallen jaren een grote hoeveelheid toeristen aantrekt. In de regio zijn vooral in de landelijke delen ook vele leuke vakantieparken te vinden. Het is zeker een goed idee om vanaf het comfort van een vakantiepark de regio te verkennen. Je profiteert dan van de rust van de natuur en een goede ligging ten opzichte van leuke bezienswaardigheden!

Vermaak in Vendée

Vendée heeft een lange kustlijn met prachtige zandstranden. In de omgeving van de kust staan ook vele vakantieparken, die prima gelegen zijn voor een heerlijke strandvakantie. Liefhebbers van zon, zee en strand zullen zich prima vermaken bij plaatsjes zoals Les Sables-d’Olonne (waar ook het Musée de l’Abbaye Sainte-Croix gewijd aan moderne kunst zich bevindt) en Saint-Jean-de-Monts. Een andere populaire plek in de regio is het moerasgebied Marais Poitevin, ofwel la Venise Verte (Groen Venetië). Hier kun je leuke vaartochtjes maken en bovendien heeft het gebied een grote diversiteit aan allerhande flora en fauna.

Leuke stadjes in de omgeving van uw vakantiepark Vendée

Vanaf uw vakantiepark in de regio kun je ook uitstapjes maken naar de sfeervolle authentieke stadjes die de omgeving rijk is. Het historische mijnwerkersstadje Faymoreau heeft een interessant museum over de kolenwinning in de omgeving. Het stadje heeft ook een mooie kapel die zeker een bezoekje waard is. Vouvant telt vele middeleeuwse bouwwerken, zoals de beroemde Mélusine-toren. Ook de abdij van Nieul sur l’Autise is een indrukwekkend bouwwerk. Er is van alles te ontdekken in Vendée!

Bestemmingen in de Vendée

Steden in de Vendée

Charme & Quality