Deze website maakt gebruik van cookies. Deze gegevens worden gebruikt om de website zo goed mogelijk te laten aansluiten bij de wensen en interesses van onze bezoekers. Lees hier meer over in onze privacy statement.

Akkoord
Onderdeel van Blogs4TravelAlle blogs

Poitou-Charentes

Prachtige kustlijn

Een vakantie in de Franse regio Poitou-Charentes staat garant voor prachtige kustlijnen, interessante uitstapjes en culinair genot. De regio ligt in het westen van Frankrijk en grenst aan de Atlantische oceaan. Met een gemiddelde zomertemperatuur van 26 graden, is het hier in de zomermaanden goed vertoeven. Wordt Poitou-Charentes jouw volgende vakantiebestemming? Bekijk dan eens ons aanbod vakantieparken.

De natuur in Poitou-Charentes

Doordat de regio Poitou-Charentes gelegen is aan de Atlantische oceaan, is er een zeer lange kustlijn. Breng vanuit je vakantiepark eens een bezoek aan de 30 kilometer lange kust van La Palmyre en spot de enorme vuurtoren. Je kunt hier surfen, zonnen, fietsen of paardrijden. Ben je toch in de buurt, dan kun je een bezoek aan de dierentuin Parc Zoologique de la Palmyre met de vele exotische dieren niet overslaan. Liever zien welke dieren er onder water leven? Bezoek dan het aquarium in La Rochelle. Aan het eind van de dag kun je heerlijk ontspannen in het Marais poitevin, een moerasgebied met een unieke sfeer.

Uitstapjes in de omgeving

In de omgeving van de vakantieparken in Poitou-Charentes is er genoeg te bezichtigen. Zo kun je een dagje naar het Musée des Modèles Réduits in La Rochelle of naar het interactieve pretpark Parc du Futuroscope in de stad Poitiers. Kinderen tot tien jaar oud vermaken zich het beste in pretpark Kizou Aventures in Gond-Pontouvre. Een plek die je echt niet mag missen is het eiland Oleron. Hier kun je een bezoek brengen aan het museum van Saint Pierre d’Oléron. Uiteraard kun je hier ook een bezoek brengen aan het alom bekende Fort Boyard.

Hoewel het fort zelf niet direct te bezoeken valt, zijn er wel verschillende rondvaarten om het eiland. Verder kun je vanaf de eilanden Oléron en Ré genieten van een prachtig uitzicht op het eiland. De eilanden zelf hebben ook genoeg te bieden voor een lekker uitstapje. Je kunt over de eilanden gewoon rondwandelen en op Oléron bijvoorbeeld kom je langs schattige boerderijtjes, authentieke huisjes en haventjes.

Bestemmingen in Poitou-Charentes

Charme & Quality