Deze website maakt gebruik van cookies. Deze gegevens worden gebruikt om de website zo goed mogelijk te laten aansluiten bij de wensen en interesses van onze bezoekers. Lees hier meer over in onze privacy statement.

Akkoord
Onderdeel van Blogs4TravelAlle blogs

Les Landes

Bekend om de vele kuuroorden!

Prachtige bossen, heerlijke stranden en leuke stadjes, dat vind je in het Franse departement Les Landes. Vanwege het zonnige klimaat en de lange kustlijn van het gebied is Les Landes zeer in trek als vakantiebestemming. Er staan ook tal van leuke vakantiehuizen. De natuurrijke omgeving leent zich hier perfect voor en een vakantiehuis in de vrije natuur is een ideaal beginpunt voor een heerlijke wandeling of fietstocht. Sportievelingen zoeken vaak hun heil in deze streek, gezien het ook een populaire stek is voor surfers en andere watersporters. Heb je ook zin in een lekkere actieve vakantie in het mooie West-Frankrijk? Zoek dan nu je ideale vakantiepark uit bij Charme & Quality!

Bezienswaardigheden in Les Landes

Je vakantiehuis in Les Landes is ook een fijne uitvalsbasis waar vanuit je de regio naar hartenlust kunt verkennen. En er is van alles te zien! Zo staat de Romeinse stad Dax bekend om haar oude stadsmuren en als het eerste kuuroord van Frankrijk. Momenteel staat de streek bekend om haar vele kuuroorden. Ook het Regionaal Natuurpark van Les Landes de Gascogne, een enorm woudmassief, is een aanrader. In het stadje Saint Justin kun je eeuwenoude architectuur bewonderen en in Labastide d’Armagnac wordt de lokale witte wijn armagnac geproduceerd.

Natuurlijk kun je in Les Landes ook uitermate genieten van een vakantie aan het strand. Je hebt hier enkele brede zandstranden en de hoge golven maken dat je hier ook goed kunt (leren) surfen! Wil je het iets minder heftig? Achter de kustlijn vind je ook enkele grote meren. Ook hier kun je optimaal genieten van de watersport.

Genieten op je vakantiepark in Les Landes!

Probeer een behandeling in een van de vele regionale kuuroorden, neem surflessen bij het strand, geniet van de culinaire hoogstandjes van deze streek en nuttig de lokale wijnen op het terras van je vakantiepark. In deze regio zul  je vast en zeker een geslaagde vakantie hebben!

Bestemmingen in Les Landes

Steden in Les Landes

Charme & Quality