Deze website maakt gebruik van cookies. Deze gegevens worden gebruikt om de website zo goed mogelijk te laten aansluiten bij de wensen en interesses van onze bezoekers. Lees hier meer over in onze privacy statement.

Akkoord
Onderdeel van Blogs4TravelAlle blogs

Languedoc-Roussillon

Combineer natuur met mooie steden

In de zuiden van Frankrijk ligt de regio Languedoc-Roussillon, bestaande uit de gelijknamige provincies Languedoc en Roussillon. Zuid-Frankrijk is sowieso een populaire vakantiebestemming en Languedoc-Roussillon is geen uitzondering. Met haar indrukwekkende natuurgebieden en gunstige ligging aan de Middellandse Zee is het een zeer geschikte locatie voor vakantieparken. Languedoc-Roussillon is dan ook een geliefde bestemming voor mensen die hun vakantie graag doorbrengen op een vakantiepark in de vrije natuur.

De natuur van Languedoc-Roussillon

Languedoc-Roussillon heeft meerdere prachtige natuurgebieden waar je heerlijk kunt wandelen en fietsen. Zo vind je in de streek de Cevennen het Nationaal Park de Cevennen, waar je onder andere de druipsteengrot l’Aven Armand en het meteorologisch museum Mont Aigoual vindt. In het Centraal Massief vind je de Causses, een groep kalkplateaus met een grote diversiteit aan flora en allerhande rotsformaties. Ook de Camargue, een moerasgebied gelegen in de Rhônedelta, is leuk om te bezoeken. Hier vind je vele mooie meren, wilde paarden, stieren en zelfs flamingo’s. De Camargue heeft veel leuks in petto voor toeristen; je kunt in het gebied onder andere paardrijden, een rondvaart maken en een bezoekje brengen aan het antieke theater in Arles.

Uitstapjes in Languedoc-Roussillon

Vanaf je vakantiepark in Languedoc-Roussillon kun je ook prima uitstapjes maken naar verschillende steden en plaatsjes in de omgeving. Zo is de stad Carcassonne een ware aanrader. Hier vind je een gerestaureerde citadel genaamd La Cité, een geweldig voorbeeld van een echte Europese stad uit de middeleeuwen. In de stad vind je ook vele schitterende oude kerken, zoals de Basilique Saint Nazaire. Ook Narbonne is leuk voor een dagje weg, met haar archeologische museum, de Kathedraal en het Aartsbisschoppelijk Paleis. Na afloop van een dergelijk tripje kun je weer fijn relaxen in op het comfortabele vakantiepark, misschien met een glaasje heerlijke regionale wijn erbij…

Bestemmingen in Languedoc-Roussillon

Steden in Languedoc-Roussillon

Charme & Quality