Deze website maakt gebruik van cookies. Deze gegevens worden gebruikt om de website zo goed mogelijk te laten aansluiten bij de wensen en interesses van onze bezoekers. Lees hier meer over in onze privacy statement.

Akkoord
Onderdeel van Blogs4TravelAlle blogs

Franse Alpen

De perfecte omgeving voor een actieve vakantie!

De Franse Alpen staan bekend om het prachtige landschap. Meren, bossen, rivieren en uiteraard heel veel bergen. Het gebied strekt zich uit vanaf het meer in Genève tot de badplaats Menton. Je kunt in de Franse Alpen diverse outdoor sporten beoefenen, maar je kunt ook volledig tot rust komen in een van de vakantiehuizen.

Activiteiten in de Franse Alpen

Er zijn tal van activiteiten te bedenken die je kunt ondernemen vanuit je vakantiebestemming in de Franse Alpen. Van bergbeklimmen tot deltavliegen en van paardrijden tot mountainbiken. Doe je het liever wat rustiger aan tijdens je vakantie? De omgeving leent zich ook uitstekend om te wandelen. Je raakt niet uitgekeken! Er is niet alleen veel te doen op het land en in de lucht, maar ook in het water is er genoeg te beleven. Zo kun je hier kanoën en raften in de rivieren, of natuurlijk heerlijk zwemmen in een van de bergmeren.

Het ultieme hoogtepunt van de Franse Alpen is de wereldberoemde Mont Blanc natuurlijk. Deze witte berg dankt haar naam aan de eeuwige sneeuw die hier ligt. Maar wandelaars kunnen overal in de Alpen hun hart ophalen. Zo kun je bijvoorbeeld prachtig wandelen door de Ecrins, met prachtige gletsjers zoals de Glacier du Mont-de-Lans. Ook het nationaal park Vanoise is erg mooi. In deze laatste zijn verschillende paden uitgestippeld voor lange, lange afstandswandelingen. Hier wandel je hoog door de bergen en kom je soms toppen tegen van boven de 3000 meter.

Uitstapjes in de omgeving

Verblijf je in een vakantiehuis in deze mooie Franse regio? Dan mag een bezoek aan het charmante Barcelonnette niet ontbreken. Hier bezoek je de imposante vestingwallen die onderdeel uitmaakten van het bastillon uit de dertiende en veertiende eeuw. Een bezoek aan het stadskasteel Châteu d’Annency is ook een aanrader. Ga je liever shoppen? Plan dan een dagje naar het Franse Grenoble of naar het Zwitserse Genève.

Bestemmingen in de Franse Alpen

Charme & Quality