Deze website maakt gebruik van cookies. Deze gegevens worden gebruikt om de website zo goed mogelijk te laten aansluiten bij de wensen en interesses van onze bezoekers. Lees hier meer over in onze privacy statement.

Akkoord
Onderdeel van Blogs4TravelAlle blogs

Dordogne

Ontdek authentiek Frankrijk!

De regio Dordogne ligt in het zuidwesten van Frankrijk en biedt vakantiegangers een veelzijdig verblijf. Het prachtige landschap wordt gedomineerd door glooiende heuvels en groene dalen en het klimaat is zeer aangenaam met weinig wind en veel zon. Vanuit je vakantiepark kunt je prachtige wandelingen ondernemen door dit groene gebied, het landschap wordt voor bijna de helft bedekt door bossen. De kans is groot dat je hier oog in oog komt te staan met wilde dieren zoals herten en vossen. Geniet tijdens je vakantie van de stilte, de geluiden uit de natuur en ervaar hoe het ’s nachts nog echt donker kan zijn.

Ontdek de regio

Op cultureel gebied heeft de Dordogne veel te bieden, de regio is rijk aan prachtige kastelen, indrukwekkende grotten en landelijke tot chique steden zijn te bezoeken. Denk bijvoorbeeld eens aan het Middeleeuwse Sarlat. Het centrum van deze stad, is net als bij vele andere steden in deze regio, geheel autovrij! Niet alleen kun je hierdoor rustig wandelen, het neemt je ook mee terug in de tijd.

De rivier de Dordogne, één van de langste rivieren van Frankrijk, meandert door het landschap. Een tocht per kano of kayak op de rivier zal een blijvende indruk achterlaten. De rivier is eveneens uitstekend per fiets of auto te volgen, onderweg kom je gezellige stadjes en dorpjes tegen. En misschien wil je tijdens een picknick onderweg ook wel even je vishengel uitgooien?

Uitgebreid tafelen in de Dordogne

Voor vele Fransen is de Dordogne nog het ‘echte Frankrijk’. De gemoedelijke sfeer in de Dordogne nodigt uit tot terugschakelen naar het rustige tempo van deze regio. In de Dordogne houdt men van lekker eten en gezelligheid, een goede wijn op tafel hoort daar vanzelfsprekend ook bij. Een bezoek aan een van de verschillende markten waar marktkooplui de lekkerste ingrediënten aanbieden zal je zeker charmeren.

Charme & Quality biedt kleinschalige vakantieparken in de Dordogne. Wij vinden dit een heerlijke regio, waar je nog in alle rust van je vakantie kunt genieten!

Bestemmingen in de Dordogne

Steden in de Dordogne

Charme & Quality