Deze website maakt gebruik van cookies. Deze gegevens worden gebruikt om de website zo goed mogelijk te laten aansluiten bij de wensen en interesses van onze bezoekers. Lees hier meer over in onze privacy statement.

Akkoord
Onderdeel van Blogs4TravelAlle blogs

Corsica

Populair eiland onder wandelliefhebbers

Wil je op vakantie naar Zuid-Europa, maar kun je niet kiezen tussen Italië en Frankrijk? Dan is het eiland Corsica wellicht een leuke optie! Het eiland is officieel een regio van Frankrijk en is gelegen in de Middellandse Zee, tussen Frankrijk en Italië in. Deze ligging heeft de cultuur en taal sterk beïnvloed. Aangezien het eiland een populaire vakantiebestemming is, zijn er ook vele leuke vakantieparken te vinden. Vanuit een landelijk gelegen vakantiepark de omgeving verkennen is dan ook een aanrader! Corsica is met haar prachtige natuur, leuke steden en interessante bezienswaardigheden de locatie bij uitstek voor een geweldige vakantie.

Natuurrijk Corsica

De meeste vakantiehuizen liggen in de natuur en zijn ideale beginpunten voor wandelingen of fietstochten. Corsica is erg wandelvriendelijk en heeft lange wandelroutes uitgestippeld die erg populair zijn onder wandelaars. Er zijn ook prachtige nationale parken, zoals het Parc Naturel Régional de Corse en het Scandola natuurreservaat met hun prachtige beschermde flora en fauna. Liefhebbers van bergachtige landschappen zullen Corsica ook kunnen waarderen, met bergen zoals de Col de Bavella en de Monte Cinto.

Leuke tripjes

Corsica telt vele leuke stadjes en plaatsjes met oude architectuur, zoals Ajaccio, Calvi, Corte en Bonifacio. Vooral Ajaccio telt vele oude kappelletjes en een mooie kathedraal genaamd de Nôtre-Dame de la Miséricorde. Een andere aanrader is het oudheidkundig park Filitosa, waar je eeuwenoude menhirs, dolmen en opgegraven objecten kunt bewonderen. Wanneer je ervoor kiest om je vakantie door te brengen op een vakantiepark op dit eiland, zult je je vast prima vermaken!

Bestemmingen op Corsica

Steden op Corsica

Charme & Quality