Deze website maakt gebruik van cookies. Deze gegevens worden gebruikt om de website zo goed mogelijk te laten aansluiten bij de wensen en interesses van onze bezoekers. Lees hier meer over in onze privacy statement.

Akkoord
Onderdeel van Blogs4TravelAlle blogs

Bretagne

Groen, heuvelachtig en oude steden

Bretagne, oftewel ‘Breizh’ ligt in het westen van Frankrijk en herbergt een prachtige 1200 kilometer lange kuststrook. Zee, strand, baaien en ruige rotsen, dat is het onmiskenbare decor tijdens een verblijf op een vakantiepark in deze prachtige regio. De adembenemende kust wordt afgewisseld door indrukwekkende vuurtorens en sfeervolle havens. Het binnenland is bovendien groen en heuvelachtig en je vindt er nog echte oerbossen. Een bezoek aan één van de eeuwenoude steden met vakwerkhuizen zal zeker een grote indruk op je achterlaten.

Cultureel erfgoed

Een minderheid van de bevolking van Bretagne spreekt Bretons, een Keltische taal. In Bretagne zijn mystieke plaatsen te vinden die een rol spelen in Bretonse legenden. Op diverse plekken kan men menhirs en dolmen bewonderen. Dat zijn rechtopstaande stenen waarvan het nog steeds een raadsel is hoe ze daar zijn gekomen. Ook de kust is op sommige plaatsen een waar natuurwonder te noemen. De roze kust bij Ploumanac’h en Perros-Guirec is werkelijk adembenemend. Bezoek vanuit je vakantiepark tevens één van de Fest-noz, een volksfeest waar tijdens de zomermaanden volksdansen worden opgevoerd en prachtige klederdrachten worden gedragen.

Culinair genieten in Bretagne

Bretagne ligt aan de zee en het is dan ook niet zo verwonderlijk dat dit een waar paradijs is voor liefhebbers van visgerechten. In de diverse havens kunt u terecht voor onder andere kreeft, mosselen en vis. Proef tijdens je vakantie ook van hartige galettes en zoete crêpes, de Bretonse pannenkoek, en drink daar een typisch Bretonse cider bij, heerlijk!

Charme & Quality biedt een kleinschalig vakantiepark aan in Cancale, op korte afstand van het beroemde Saint Malo. Cancale is een levendige vissersplaats met vele bezienswaardigheden op korte afstand.

Bestemmingen in Bretagne

Steden in Bretagne

Charme & Quality