Deze website maakt gebruik van cookies. Deze gegevens worden gebruikt om de website zo goed mogelijk te laten aansluiten bij de wensen en interesses van onze bezoekers. Lees hier meer over in onze privacy statement.

Akkoord
Onderdeel van Blogs4TravelAlle blogs

Ardèche

Ideaal voor een actieve vakantie in de natuur

De Ardèche is een departement in Frankrijk, dat behoort tot de regio Rhône-Alpes. Voor natuurliefhebbers en sportievelingen is de Ardèche een geweldige vakantiebestemming. Er zijn dan ook vele leuke vakantieparken in de omgeving te vinden. Die liggen veelal prachtig in de vrije natuur. Wanneer je ervoor kiest om vanuit een vakantiehuis de deze regio te verkennen, zul je optimaal van de omgeving kunnen genieten.

De natuur van de Ardèche

Het landschap van de de regio is bijzonder divers. Er zijn mooie bergen en rivieren (de Rhône, de Ardèche, de Chassezac en de Doux vind je in de Ardèche). Maar ook grote bossen, bijzondere grotten en vele fruitbomen. De Gorges de l’Ardeche is een prachtige kloof waar je ook de bekende natuurbrug de Pont d’Arc vindt. De omgeving leent zich perfect voor allerhande buitensporten, zoals wandelen, fietsen, kajakken, kanoën en klimmen. Als je houdt van actieve vakanties in de buitenlucht, dan is een vakantiepark in de Ardèche vast iets voor jou!

Leuke tripjes in de omgeving

Vanuit het vakantiepark in de Ardèche kun je ook leuke uitstapjes maken naar bijzondere plaatsjes in de omgeving. Zo is het historische stadje Nyons zeker leuk om te bezoeken. Ook het Palais Ideal du Facteur Cheval (oftewel ‘het ideale paleis van postbode Cheval’) in het plaatsje Hauterives is een aanrader. De postbode Ferdinand Cheval heeft hier 33 jaar lang gewerkt aan de bouw van zijn eigen paleis en het resultaat mag er zijn! De regio telt verder genoeg charmante, authentiek Franse dorpjes. Bezoek bijvoorbeeld Beauchastel, Chassiers en Saint-Montan. Na een dagje cultuur snuiven of buitensporten kunt je bij thuiskomst op het vakantiepark weer heerlijk tot rust komen op het terrasje van je vakantiehuis.

Bestemmingen in de Ardèche

Steden in de Ardèche

Charme & Quality