Deze website maakt gebruik van cookies. Deze gegevens worden gebruikt om de website zo goed mogelijk te laten aansluiten bij de wensen en interesses van onze bezoekers. Lees hier meer over in onze privacy statement.

Akkoord
Onderdeel van Blogs4TravelAlle blogs

Kerst in Frankrijk? Doen!

Kerst in Frankrijk, wat wil je nog meer?

De feestdagen staan weer voor de deur! Kerst en oud en nieuw zijn dagen waar veel Nederlanders naar uitkijken, de warmte, gezelligheid en liefde is voelbaar. Er zijn ook mensen die deze tijd zwaar doorkomen of ervaren als een verplichte familie activiteit. Iedereen vult de feestdagen op zijn eigen manier in, dus ook jij! Nog niks gepland voor de kerstvakantie? Trek er op uit naar Frankrijk! Overal in Frankrijk wordt kerst gevierd, dus wat is er leuker dan tussen de warmte van de Fransen te zitten? Voor ieder wat wils. Een paar dagen vakantie, kerst in sprookjesachtige Parijs of terugtrekken in de kleine hoekjes van Frankrijk. Geniet van de magische tijd van kerst in Frankrijk!

Kerst in de Elzas

Straatsburg wordt ook wel de hoofdstad van kerst genoemd, met ruim driehonderd kraampjes mag het zich een van de grootste kerstmarkten van Europa noemen. De stad staat de gehele maand december in het teken van kerst, met veel activiteiten en evenementen, sfeervolle verlichting en gezellige drukte.
Niet alleen Straatsburg is versierd, maar ook de dorpen en steden hieromheen in de Elzas veranderen in een feestelijke omgeving. Overal worden naast kerstmarkten, ook optochten, concerten en tentoonstellingen gegeven.

Kerst in Lille

Dit plaatje ligt slechts een aantal kilometer van de Belgische grens en is dus een prima afstand om af te leggen voor een aantal dagen. Een van de meest imponerende kerstmarkten vindt hier elk jaar plaats. Ook deze stad staat in de gehele maand december in het teken van kerst en het is een groot feest in het centrum. Naast dat Lille van zichzelf al een ontzettend mooi centrum heeft met veel gezellige straatjes en pleintjes, wordt dit tijdens de kerstperiode nog eens extra benadrukt.

img_0179

Kerst in Zuid-Frankrijk

Wil je kerst eens op traditionele wijze vieren? Dan moet je in de Midi-Pyrenees zijn. Er is een route uitgezet waarbij je langs negen dorpen en kerststalletjes komt om te bezoeken. Wat geeft nou een betere kerstsfeer, dan de kleine dorpjes, mooie wandelingen of autoroutes en de echte kerststalletjes. Een routebeschrijving kun je halen bij het office du tourisme in Miradoux.

Kerst in Avignon

Kerst in de Provence kent zijn eigen sfeer. Minder commercieel, maar vooral erg traditioneel. Een bijzondere en authentieke kerst is te beleven in de Provence. Er worden veel activiteiten georganiseerd op de ouderwetse en gezellige kerstmarkt van Avignon, maar ook is het erg leuk om uit te wijken naar de omringende dorpjes waar veel prachtige kerstmarkten en stalletjes te bewonderen zijn.

img_0180

Natuurlijk valt er in de hoofdstad van de Fransen ook een hoop te beleven rondom de feestdagen. De stad mag gerust een visueel spektakel genoemd worden. Verlichte gebouwen en warenhuizen met enorme kerstetalages en dan nog de show’s, uitvoeringen en uiteraard de kerstmarkt. Er zijn ontzettend veel mogelijkheden om de feestdagen door te brengen in het prachtige Frankrijk! Stuk voor stuk zou ik ze graag willen bezoeken, om elke sfeer afzonderlijk te proeven. De feestdagen in Frankrijk, zijn er een aantal om nooit te vergeten!

Hou jij ook zo van luxe vakantiebestemmingen?

Blogger worden »

« Terug naar overzicht

Charme & Quality