Deze website maakt gebruik van cookies. Deze gegevens worden gebruikt om de website zo goed mogelijk te laten aansluiten bij de wensen en interesses van onze bezoekers. Lees hier meer over in onze privacy statement.

Akkoord
Onderdeel van Blogs4TravelAlle blogs

Kanoën over de rivieren: vier tips

In een bootje over de woeste rivieren - zo overleef jij dat!

Kanoën: heel erg leuk om te doen in bijvoorbeeld de Dordogne, de Ardèche, de Drôme of het Aostadal. Maar hoe zorg je ervoor dat jij (en je telefoon) de tocht overleven? Vier tips!

1. Vaarregels

Net zoals op de weg, dien je op rustigere stukken zo veel mogelijk rechts (of stuurboord) te blijven. Je wordt aan de linkerkant ingehaald.

Grotere schepen hebben altijd voorrang op jouw kleine bootje. Vaak komen die grote schepen alleen niet echt voor in de gebieden waar toeristen kanoën: daar is de rivier te ondiep voor.

2. Reservekleding

Hoewel het vaak goed gaat en je meestal niet zo nat wordt als je zou denken, is het toch slim om wat droge kleding mee te nemen. Het liefst ook droog ondergoed, want dat natte gaat door je droge kleren nog steeds op de achterbank.

Denk dus ook aan een handdoek!

3. Waardevolle spullen

Het is echt af te raden om je telefoon of camera mee de kano in te nemen. Jij kan wel heel voorzichtig doen, maar je weet niet wat de anderen doen.

Wil je echt je telefoon meenemen? Vaak kun je bij het kanoverhuur waterdichte zakjes of tonnen huren.

4. Schoenen

Slippers lijken misschien handig, maar bij veel verhuurbedrijven zijn die verboden als je gaat kanoën. De ondiepe rivieren hebben namelijk veel rotsen, en die punten zijn scherp. Bovendien kun je je slippers makkelijk kwijtraken.

Daarom raden wij aan om waterschoentjes of lage gymschoenen aan te doen. Misschien lijkt dit minder comfortabel, maar bij een gestoten teen ben je vast erg gelukkig.

Hou jij ook zo van luxe vakantiebestemmingen?

Blogger worden »

« Terug naar overzicht

Charme & Quality