Deze website maakt gebruik van cookies. Deze gegevens worden gebruikt om de website zo goed mogelijk te laten aansluiten bij de wensen en interesses van onze bezoekers. Lees hier meer over in onze privacy statement.

Akkoord
Onderdeel van Blogs4TravelAlle blogs

Je vakantiehuis verduurzamen doe je zo

Een vakantiehuis hebben in een zonnig land is heerlijk. Zo kun je op ieder moment vakantie vieren en verblijf je in een vertrouwde omgeving. Wel kost het natuurlijk geld om twee huizen te bezitten. Om die reden kan het lonen om niet alleen je woonhuis, maar ook je vakantiehuis te verduurzamen. Daarnaast is het ook beter voor het milieu en de natuur. Daarom deel ik in dit blog enkele handige tips voor het verduurzamen van je vakantiehuis. Lees je mee?

Plaats zonnepanelen 

Als je een vakantiehuis hebt in een land als Spanje, Italië of Frankrijk is de aanschaf van zonnepanelen een slimme keuze. Dankzij de warmte en de vele zonuren, wordt er genoeg energie opgewekt die de zonnepanelen vervolgens omzetten naar elektriciteit. Deze energiebron is volledig groen, waardoor je je eigen duurzame energie kunt opwekken.

Verduurzamen van je vakantiehuis

Foto van andreas160578 via Pixabay

Richt je huis duurzaam in 

Hoewel deze duurzame tip niet geheel voor de hand liggend is, heeft het wel een positieve impact op het milieu en de natuur. Ook is het op de lange termijn goedkoper, aangezien je langer met de materialen kunt doen. Hierdoor hoeven de meubels minder snel vervangen te worden. Tijd om duurzame meubels te shoppen voor je huis! 

Plant bomen

Heb je een grote tuin en houd je van groen? Dan is dit een win-win situatie. In vergelijking met alle andere planten vangt de boom de meeste CO2 op. Door veel bomen te planten komt er dus minder CO2 vrij, wat een positief effect heeft op de klimaatverandering. Niet alleen is het goed voor het milieu, het biedt in de zomer ook verkoeling dankzij de schaduw van de boom.

Verduurzamen van je vakantiehuis

Foto van jplenio via Pixabay

Schaf recyclebakken aan

Afval scheiden heeft een positieve impact op het klimaat, aangezien de verschillende materialen op deze manier hergebruikt kunnen worden. Je kunt zelf eenvoudig een steentje bijdragen door goede afvalbakken te kopen voor verschillende materialen. Op deze manier wordt recyclen een stuk makkelijker.

Installeer bewegingssensoren

Vergeet je vaak het licht uit te doen? Dan is een bewegingssensor de oplossing. Dit slimme apparaat zet de lichten uit zodra er niemand in de ruimte is. Hoewel het een investering vereist, levert het je net als alle andere tips milieuwinst op en kun je de besparingen ook merken in je portemonnee.

Verduurzamen van je vakantiehuis

Foto van Free-Photos via Pixabay

Dankzij deze tips kun je vakantie vieren hoe jij dat wilt, met beperkte impact op het milieu, de natuur én je budget. Wat is jouw ultieme besparingstip voor het verduurzamen van je vakantiehuis?

Hou jij ook zo van luxe vakantiebestemmingen?

Blogger worden »

« Terug naar overzicht

Pagina delen

8

Agriturismo San Francesco

Familie Baumgarten, 27 maart 2017

Uitstekende ligging

De omgeving en het vrije uitzicht vanaf het terras van het appartement is prachtig. De faciliteiten zijn ook prima. De ligging dichtbij vele bezienswaardigheden is uitstekend. Steden om te bezoeken: Siena, Montepulciano,Arezzo,Trasimenomeer,Perugia.

Bezocht Agriturismo San Francesco in oktober 2016 met gezin.

Bestemming bekijken

Charme & Quality