Deze website maakt gebruik van cookies. Deze gegevens worden gebruikt om de website zo goed mogelijk te laten aansluiten bij de wensen en interesses van onze bezoekers. Lees hier meer over in onze privacy statement.

Akkoord
Onderdeel van Blogs4TravelAlle blogs

Italiaans ijs: hoe kies jij je smaak?

Drie tips voor het kiezen van de perfecte smaak

Ben je ooit een ijssalon binnengewandeld in Italië? Dan weet je dat de keuze hier enorm is! In Bari bijvoorbeeld had ik keus uit niet minder dan 75 smaken, en dan waren er ook nog eens verschillende dips en vloeibare chocolade. Hoe zorg je ervoor dat je geen uur staat te twijfelen? Vijf tips!

1. Fris

IJs is natuurlijk altijd fris, maar wees je bewust van het verschil tussen fruitsmaken en melkachtige smaken. Zelf vind ik fruitsmaken altijd iets frisser smaken: in sorbetijs zit dan ook minder zout.

Bedenk voor je kiest waar je meer zin in hebt: aardbei en framboos, of juist karamel en chocola?

shutterstock_121875937

2. Stukjes fruit en koek

Daarnaast kun je rekening houden met wat er in het ijs zit. Ga je echt voor het ijs zelf, of heb je juist zin in dat stuk aardbei uit de strawberry-cheesecake?

Veel mensen willen liever geen koekjes in hun ijs als ze al een hoorntje hebben. Dan bestellen ze hun bolletjes in een bakje, als echt schepijs.

3. Bijzonder of safe

Ook een terugkerend dilemma: ga je voor een smaak waarvan je weet dat deze lekker is, of ga je op zoek naar een nieuwe favoriet?

Zelf laat ik dit altijd afhangen van hoe groot de kans is dat ik snel weer een ijsje koop. Als die groot is, probeer ik een nieuwe smaak. Of je kunt natuurlijk gewoon twee bolletjes nemen – waarvan de onderste de “safe choice”. Daar doe je immers het langst mee!

4. Gezichtsbedrog

Laat je niet verleiden door een berg ijs met karamelsiroop en noten aan de bovenkant! Vaak zien deze bergen er heerlijk uit, maar als de verkoper een bolletje pakt, zal hij echt niet die prachtige bovenkant aantasten…

Houd er dus rekening mee dat je bolletje eruit komt te zien als het ijs zelf. Probeer met andere ogen naar het ijs te kijken om het beste bolletje te krijgen.

shutterstock_117202792

5. Calorieën

Wil je liever een wat gezondere keus? Ga dan voor ijs gebaseerd op water, oftewel sorbetijs. Dit zijn meestal de fruitsmaken, zoals aardbei en meloen.

In een hoorntje met twee bolletjes sorbetijs zitten ongeveer 90 calorieën, terwijl een hoorntje met twee bolletjes schepijs 220 calorieën telt.

Hou jij ook zo van luxe vakantiebestemmingen?

Blogger worden »

« Terug naar overzicht

Charme & Quality