Deze website maakt gebruik van cookies. Deze gegevens worden gebruikt om de website zo goed mogelijk te laten aansluiten bij de wensen en interesses van onze bezoekers. Lees hier meer over in onze privacy statement.

Akkoord
Onderdeel van Blogs4TravelAlle blogs

Stedentip: Siena

Magie en historie perfect gecombineerd in Siena!

Een van de bekendste steden voor liefhebbers van de provincie Toscane is Siena. Maar voor een breder publiek is de stad niet eens zo bekend. Erg jammer, want deze stad heeft veel moois te bieden en het is zeker een stad die je moet bezoeken als je in de buurt bent! Het meest bijzondere aan Siena is misschien wel het middeleeuwse karakter. Overal waar je loopt in deze stad, zie je prachtige gebouwen die ver terug gaan in de tijd.

Top bezienswaardigheden in Siena

Een plaatje om te zien en indrukwekkend om er doorheen te struinen. Wat mag je nou echt niet missen? Net als alle Italiaanse steden en plaatjes heeft ook Siena een aantal top bezienswaardigheden. De pleinen en de kathedralen zoals de Duomo di Siena of de Basilica di San Domencio, vormen de top. Deze twee must sees worden nog eens aangevuld met het Palazzo Pubblico. Dit adembenemende paleis bevat kenmerkende eigenschappen van de geschiedenis van Siena en de beroemde klokkentoren. De Torre del Mangia is het eerste dat je ziet als je naar Siena toegaat en geeft een prachtig uitzicht over de hele stad!

agriturismo-siena

Struinen over historische bestrating

Het plein Del Campo is één van de oudste delen van de stad. Sommigen zeggen ook wel dat dit de plek is waar Siena omheen is gebouwd en dus tot het allereerste begin van de stad behoort. Echt een aanrader om hier overheen te lopen! Het oude karakter zie je terug in de bestrating, want dat is op een bijzondere manier aangelegd. In de 13e eeuw hebben ze met rode bakstenen een patroon van een visgraat in negen banen aangelegd. Dat was niet zomaar omdat het leuke uitstraling had. De bestrating is een verwijzing naar de Raad van Negen die in dat tijdperk de macht hadden in Siena.

Tip: Neem aan het eind van de dag, als het gaat schemeren een momentje om lekker uit te rusten op dit plein en alle indrukken tot je te nemen. Zodra het donker begint te worden, gaan alle lichten aan van de musea’s, kathedralen en restaurantjes. Een meer romantische en gezellige sfeer krijg je bijna niet!

Siena zit vol schatten van de Italiaanse cultuur, dus zet deze stad hoog op je lijstje voor de volgende keer dat je in Toscane bent!

Hou jij ook zo van luxe vakantiebestemmingen?

Blogger worden »

« Terug naar overzicht

Charme & Quality