Deze website maakt gebruik van cookies. Deze gegevens worden gebruikt om de website zo goed mogelijk te laten aansluiten bij de wensen en interesses van onze bezoekers. Lees hier meer over in onze privacy statement.

Akkoord
Onderdeel van Blogs4TravelAlle blogs

Franse dorpen met karakter

Het is alweer een tijdje geleden dat we een blog hebben gepubliceerd over Frankrijk. Ik als francofiel vind dat natuurlijk heel jammer, dus daarom vond ik het hoog tijd voor deel twee van mijn vorige blog: Franse dorpen met karakter! Ik hoop dat veel van jullie tijdens het lezen van dit blog je momenteel in Frankrijk bevinden. Mocht je op dit moment vakantie vieren (in de buurt van) de Dordogne en ben je nog op zoek naar een leuk uitstapje, rijd dan eens naar het prachtige dorpje Limeuil. Perfect voor een middagje sightseeing en sluit hier af met een lekker diner in één van de leuke restaurantjes.

Franse dorpen met karakter Limeuil dordogne

Op dit moment in het Zuiden van Frankrijk? Maak dan eens een tussenstop in Mougins. Hier ontdek je een hele andere kant van de imposante Côte d’Azur!

Franse dorpen met karakter: Limeuil, Dordogne

Dit dorpje staat in de officiële lijst van ‘’mooiste dorpen van Frankrijk’’ én was tientallen jaren voor Christus al bewoond door de Romeinen! Limeuil gaat dus heel ver terug. Het is de eeuwen daarna meerdere malen geteisterd door invallen van de Vikingen. De negentiende eeuw was voor Limeuil een gouden eeuw. Het is destijds uitgegroeid tot één van de belangrijkste havenplaatsjes van de regio. Dit alles dankzij haar strategische ligging aan het water. De ambachtslieden in het dorp beleefden gouden tijden. Het oude havenkantoor en een pakhuis, die tegenwoordig als restaurants dienen, zijn een herinnering aan deze tijd.

Tegenwoordig is Limeuil nog steeds een schilderachtig plaatsje. Gebouwd tegen een steile rots en omgeven door water en groen. De rivieren Dordogne en Vézère vloeien hier samen. Je kunt het plaatsje bereiken via de middeleeuwse toegangspoorten. Wanneer je vervolgens door de kronkelende straatjes gaat lopen, zal je zien dat de meeste huisjes een honingachtige kleur hebben en allemaal andere vormen en maten hebben. Overal vind je mooie bloemen en planten.

Franse dorpen met karakter Limeuil Dordogne

Het plaatsje valt onder de ‘’Vallée de la Vézère’’. Een prachtig natuurgebied, ideaal voor fietsers en wandelaars. Dit gebied staat ook wel bekend om haar prehistorische grotten, waarvan de grot van Lascaux de bekendste is. Bewonder hier de indrukwekkende wandtekeningen! Op zoek naar romantiek? Dan zit je in Limeuil helemaal goed. Geniet samen van het prachtige uitzicht in het park bovenop de rots of strijk neer op het strandje en bewonder het landschap dat onder de brug met bogen doorsteekt. Een kanotochtje kan hier ook prima!

Franse dorpen met karakter: Mougins, Côte d’Azur

Tijdens je vakantie aan de Côte d’Azur al genoeg mondaine badplaatsen als Nice, Saint-Tropez en Cannes gezien? Waag je dan eens aan één van de vele leuke dorpjes in de omgeving, Mougins bijvoorbeeld. Het plaatsje is slechts vijftien minuten rijden van Cannes en laat meteen een hele andere kant van de Côte zien!

Franse dorpen met karakter Mougins

Oude zandkleurige huizen volgehangen met bloemen en groen. Je waant je helemaal in Provençaalse sferen. Omdat het dorpje hooggelegen is, heb je op veel plaatsen een prachtig uitzicht over de omgeving en kun je de zee al zien liggen! Ook de natuurrijke omgeving laat menig hart sneller kloppen. Ideaal om wat mooie fietstochten te maken. Gek op musea en historische monumenten? Ook dan zit je in Mougins helemaal goed. Ben je toevallig rond 26 augustus in de buurt? Bezoek hier dan het jaarlijkse dorpsfeest: la Fête de la Saint-Barthélemy. In het hele dorp (maar voornamelijk rondom de Saint-Barthélemy kerk) worden deze dag leuke activiteiten georganiseerd. ’s Middags kun je kennismaken met de Mouginoise tradities!

Franse dorpen met karakter Mougins Côte d'Azur

In de twintigste eeuw is Mougins uitgegroeid tot een populaire vakantiebestemming onder beroemdheden en kunstenaars. Zij bezochten dit plaatsje regelmatig of hadden hier zelfs een vakantiehuis! Dus wanneer je Mougins gaat bezoeken, weet dan dat Jean Cocteau, Yves Saint Laurent, Edith Piaf, Pablo Picasso en Jacques Brel je voor gingen!

Hou jij ook zo van luxe vakantiebestemmingen?

Blogger worden »

« Terug naar overzicht

Charme & Quality