Deze website maakt gebruik van cookies. Deze gegevens worden gebruikt om de website zo goed mogelijk te laten aansluiten bij de wensen en interesses van onze bezoekers. Lees hier meer over in onze privacy statement.

Akkoord
Onderdeel van Blogs4TravelAlle blogs

Mijn favoriete Europese stad: Turijn

Buongiorno! Als iemand Turijn zegt, denk ik aan schattige bakkertjes, prachtige pleinen, fonteintjes, oude trams, lieve katjes en nog veel meer. Turijn is een stad waar ik sinds mijn geboorte elk jaar kom en ik kan je vertellen: inmiddels is het mijn favoriete Europese stad! Zelfs de oude stoffige straatjes hebben voor mij hun charme. Omdat ik veel plekken in Turijn gezien heb, wil ik jullie in deze blog wat authentieke plekjes tippen voor jouw bezoek aan Turijn (of regio)!

Broodjes en gebakjes

Verse broodjes, chocolade gebakjes en zelfgebakken chips. Heerlijk! Mijn favoriete bakkertje is de panetteria op de Via San Tomaso. We kwamen er de laatste jaren zo vaak dat Marta Bera (de eigenaresse met één tand) zelfs een foto van mij en mijn zusje in de bakkerij heeft hangen. Voor een wat luxer kopje koffie met gebak zou ik Fiorio aanraden. Het personeel is er ontzettend vriendelijk en de gebakjes smaken hemels. Voor het ontbijt zou ik gewoon lekker een bakkertje inlopen en een zelfgebakken stokbroodje uitkiezen. Smakelijk!

Turijn

Pleintjes en fonteintjes

Uren kan ik doorbrengen op een van de vele pleinen in Turijn. Het liefst zit ik in het zonnetje op Piazza Castello. Gezelligheid staat daar centraal. Vanaf mijn bankje zie ik ballonnenverkopers, fonteinen, spelende kinderen, straatartiesten en een paleis. Bovendien sluit dit plein aan op de straat Via Accademia delle Scienze waar de lekkerste ijszaak van heel Turijn zit: Grom. Tip: een van de unieke smaken die ze daar verkopen is Caramello al Sale, oftewel karamelijs met zout uit de Himalaya. Superlekker! Andere pleintjes waar ik graag kom, zijn Piazza san Carlo, Piazza Carlo Felice en Piazza Vittorio (welke te zien is op onderstaande afbeelding).

Turijn

Zonnetjes en balkonnetjes

Kortom, Turijn is zeker aan te raden voor een paar dagen of een dagtripje. Vanuit bijvoorbeeld de Bloemenrivièra is Turijn ongeveer anderhalf uur rijden. Prima te doen dus! Wil je wat tips voor huisjes? Neem dan een kijkje op deze site. Want voor een perfecte vakantie is een comfortabele slaapplek ook nodig. In onderstaande huisjes zijn mogelijkheden voor zwembaden, uitzicht op zee, balkonnetjes in de zon en fijne bedden!

Turijn

Wat zijn jouw favoriete plekjes in Turijn? Laat het me weten!

Hou jij ook zo van luxe vakantiebestemmingen?

Blogger worden »

« Terug naar overzicht

Pagina delen

8

Residence Borgo Verde

Familie Kriekaard, 23 maart 2017

De locatie is super!

De locatie is super. De gerenoveerde appartementen zagen er ook goed uit (jammer genoeg zaten wij in een oud appartement waarbij het bed meer leek op een hangmat dan op een bed. Zou dus wel aanraden en dan met de tip dat men om een gerenoveerd appartement moet vragen. Tips in de omgeving: Het dorpje. De fietsroute over de oude tramrails. San Remo. Het zwembadparadijs voor mensen met kinderen.

Bezocht Residence Borgo Verde in september 2016 met partner.

Bestemming bekijken
9

Villa Giada

Familie van Klaveren, 23 maart 2017

Fijne sfeer

Het had een fijne sfeer, leuk tegen de berg op gebouwd en nog wat uitzicht op zee. Aan het zwembad was het goed vertoeven met onze peuter van anderhalf. Het eten en ontbijt waren van goede kwaliteit en heel betaalbaar. Ik denk dat voor kindjes boven de 3 het lastig wordt omdat er alleen trappen zijn en niet een fijn speelveldje ofzoiets. Je kon vanaf die plek mooi met de auto alle kanten op. Gewoon de omliggende dorpjes bezoeken. Het strand zo dicht mogelijk bij villa giada was druk en met betaalde bedjes, echter als je een stukje richting san remo rijd kom je door een dorpje waar ze vrij strand hebben. Iets rustiger met een klein kindje.

Bezocht Villa Giada in oktober 2016 met gezin.

Bestemming bekijken

Charme & Quality