Deze website maakt gebruik van cookies. Deze gegevens worden gebruikt om de website zo goed mogelijk te laten aansluiten bij de wensen en interesses van onze bezoekers. Lees hier meer over in onze privacy statement.

Akkoord
Onderdeel van Blogs4TravelAlle blogs

Mijn favoriete Europese stad: Barcelona

In deze nieuwe blogreeks van Charme & Quality lees je over de favoriete Europese steden van onze bloggers. Ik trap af met Barcelona. Een stad waar ik zo verliefd op ben dat ik hier zelfs mijn eindexamenreis naar toe heb gemaakt. En dus niet naar een populaire feestbestemming als Chersonissos (zoals mijn meeste vrienden). Waarom ik keer op keer kies voor Barcelona? Hieronder vijf redenen!

1. Ik hou van eten

Voor degenen die mij een beetje kennen is dit geen geheim. Het liefst eet ik de hele dag door en probeer ik elke week een nieuw gerecht uit. Tapas zijn mijn favoriet en die vind je volop in het Spaanse Barcelona. Het fijne aan tapas vind ik dat je meerdere gerechten kunt uitproberen, waardoor je meteen een goede indruk krijgt van de Spaanse keuken. Tapas die je sowieso moet uitproberen: Patatas Bravas & Gamba’s.

Tapas Barcelona

Ook voor lekkere visgerechten ben ik altijd in. Bestel je vis in Barcelona, lees dan goed wat je bestelt. In Nederland krijg je als je zalm bestelt vaak een lekker stuk zalmfilet; in Barcelona krijg je een hele zalm. En ja, als je net als ik geen ster bent in het fileren van vis, dan is dit toch een kleine tegenvaller.

2. Ik hou van FC Barcelona

Als er één voetbalclub is in Europa waar ik van hou, dan is het FC Barcelona. Misschien komt dit door mijn bezoekje aan Camp Nou en het bijbehorende voetbalmuseum of door mijn trouwe avondjes Champions League kijken met mijn vader, maar of je nu fan of geen fan bent van FC Barcelona, een bezoekje aan het stadion is zeker de moeite waard.

3. Ik hou van cultuur

De Sagrada Familia is één van de bekendste toeristische attracties van Barcelona. Een prachtige Basiliek, waarvan je de buitenkant al van veraf kunt bewonderen. Net als Park Güell een mooi staaltje werk van de architect Antoni Gaudí. In Park Güell kun je heerlijk rondlopen en genieten van een lekkere lunch. Ook kun je hier het museum van Gaudí bezoeken.

Parc Guell Barcelona

Persoonlijk is Park Güell mijn favoriet, omdat je hier minder een massatoerismegevoel hebt. Ook vind ik het jammer dat de Sagrada Familia bijna permanent in restauratie is, waardoor je hem niet optimaal kunt bewonderen. Je kunt beter een bezoekje plegen aan het museum voor nationale kunst van Catalunya. Een prachtig gebouw bovenop een heuvel met uitzicht over de hele stad.

Barcelona-

4. Ik hou van Sangria

Sangria is één van mijn lievelingsdrankjes in de zomer. De combinatie van fruit en wijn maken het drankje lekker licht en ideaal voor in de namiddag op het strand. Sangria vind je op elke menukaart en in veel verschillende varianten, maar wat mij betreft allemaal even lekker. Om een vakantiegevoel te krijgen, maak ik dit drankje ook vaak in Nederland. Wil je dit drankje zelf ook eens uitproberen? Kijk hier voor een aantal recepten.

5. Ik hou van variatie

Of je nu op zoek bent naar cultuur, strand, stappen of shoppen, in Barcelona vind je een perfecte balans tussen deze activiteiten! Wij gingen ’s ochtends vaak vroeg op pad om de stad te ontdekken, lunchen in Park Güell en om af te sluiten heerlijk naar het strand. Aan het eind van de middag is de zon hier nog fel, dus smeer je goed in! Wij hadden dit één middag helaas niet gedaan en moesten rood gestreept onze stapavond door…

De avond brachten wij door in een super luxe strandtent, waar wij door een beetje mazzel op de gastenlijst gezet waren. Zo’n luxe club is heel wat anders dan de gemiddelde stapavond in Nederland en je bent hier een mooie ervaring rijker. Let wel op als je een biertje bestelt, want deze kost in zo’n luxe tent al gauw 7 euro! En als je dan ook nog een Nederlands merk als Heineken in je hand krijgt, baal je toch dat je geen cocktail hebt besteld.

Hou jij ook zo van luxe vakantiebestemmingen?

Blogger worden »

« Terug naar overzicht

Pagina delen

9

Resort Mas Nou

Anoniem, 12 oktober 2016

Onze vakantie was geweldig

Het weer was wisselend eind juli, helaas een paar dagen met bewolking. De ontvangst was prima. De vakantiewoning stond in een mooie omgeving en we konden gebruikmaken van veel faciliteiten. De ligging van het resort is geweldig. Ook hadden ze voor de kinderen veel activiteiten georganiseerd. Er waren in de buurt veel leuke plaatsjes om te bezoeken. Denk aan Girona, Pals, Begur maar ook de stranden waren prachtig.

Bezocht Resort Mas Nou in augustus 2015 met jonge kinderen.

Bestemming bekijken

Charme & Quality