Deze website maakt gebruik van cookies. Deze gegevens worden gebruikt om de website zo goed mogelijk te laten aansluiten bij de wensen en interesses van onze bezoekers. Lees hier meer over in onze privacy statement.

Akkoord
Onderdeel van Blogs4TravelAlle blogs

Een eigen vakantiedorp kopen: staat het al op je bucketlist?

Steeds vaker kom ik artikelen tegen waarin veelal Spaanse, Franse en Italiaanse dorpjes te koop worden aangeboden. Spookdorpjes wel te verstaan, die voor een prikkie van de hand worden gedaan. Vaak zijn het afgelegen, kleine dorpjes waarvan de huizen leeg staan en waar dus een nieuwe koper voor wordt gezocht. Ideaal voor wie een buitenlands avontuur ambieert. Daarom ging ik op zoek naar een aantal dorpjes die te koop staan en zette ze voor je op een rijtje. Benieuwd geworden? Lees dan snel verder.

1. A Barca, Spanje

In het altijd zonnige Spanje staan genoeg dorpjes te koop voor een prikkie, bijvoorbeeld in de regio Galicië. Hoewel het klinkt alsof A Barca zich in de omgeving van Barcelona bevindt, is niets minder waar. Dit dorpje ligt namelijk in het westen van Spanje. En het goede nieuws? Je kunt gratis eigenaar worden van dit dorpje. In ruil daarvoor moet je wel 12 huizen uit de vijftiende eeuw geheel renoveren.

2. Baudin, Frankrijk

Baudin is een pittoresk dorpje gelegen aan de Franse Alpen dat voor ongeveer 150.000 euro te koop staat. Wat je dan krijgt? Een aantal oude huizen, een smederij en een flinke hoeveelheid grond. De restauratiekosten van het dorp worden op zo’n 250.000 euro geschat.

Een vakantiedorp kopen

Foto van Villa Aia Vecchia di Montalceto

3. Lugo, Spanje

Een mooi dorp in Spanje kopen dat gemiddeld nog minder kost dan een Nederlands huis? Dan is Lugo misschien wel wat voor jou. Als je besluit om eigenaar te worden van dit dorp krijg je maar liefst vier huizen, een molen en twee schuren, waarvan één graanschuur. Hoewel dit wel wat renovatie vergt, ben je al voor 250.000 euro trotse eigenaar.

4. Ortigueira, Spanje

Het op een na goedkoopste gehucht uit dit rijtje is Ortigueira in Galicië. In dit dorpje in Galicië vind je vier losse gebouwen die nodig moeten worden omgetoverd tot vier huizen. Interesse? Voor slechts 125.000 euro ben je eigenaar.

5. Ferrol, Spanje

Strandliefhebbers eat your heart out! Het dorpje Ferrol, dat op ongeveer 15 minuten rijden van het strand af ligt, staat te koop. Naast een locatie dichtbij het strand krijg je voor 210.000 euro een 15de eeuws landhuis, een oude kapel, een aantal boerderijen en een molen. Als kers op de taart krijg je in ruil voor de ruim twee ton ook nog eens vijf hectare bos.

6. Domaine de Cabanier, Frankrijk

Rustzoekers voelen zich thuis in Domaine de Cabanier. Dit dorpje, dat voor 425.000 euro te koop staat, is de ideale plek om jezelf terug te trekken van alle dagelijkse hectiek en drukte. Het dorpje in de regio Languedoc, bestaat uit drie huizen en nog een aantal gebouwen, zoals een kas en een atelier.

De aankoop van een dorp

Droom jij ook van een eigen vakantiedorp in het buitenland? Dan is dit je kans! Verlaat huis en haard en start een nieuw leven. Toekomstige buitenlandse avonturiers hebben natuurlijk wel kapitaal nodig voor de aankoop van een dorp. Betrouwbaar snel geld lenen is daarom een van de opties om een eigen dorp aan te schaffen. Wel is het verstandig om je van te voren goed te verdiepen in de voorwaarden, zodat je niet voor verrassingen komt te staan.

Een vakantiedorp kopen

Foto van Villa Aia Vecchia di Montalceto

Heb jij ook altijd al een eigen vakantiedorp willen hebben?

Hou jij ook zo van luxe vakantiebestemmingen?

Blogger worden »

« Terug naar overzicht

Pagina delen

10

Appartamenti Ferrari

Familie Altemuhl-Booltink, 27 maart 2017

Ruim appartement

Wij hebben genoten van ons ruime appartement met daarin alles wat we nodig hadden. We hebben nog nooit zo’n groot balkon gehad! Daarnaast hadden we ook nog de beschikking over een (klein) zwembad, een (kleine) sportschool en fietsen. De ligging is ook perfect: op loopafstand van het prachtige centrum van Cannobio. De loopafstand tot het centrum van Cannobio is perfect. Met de auto of de boot zijn ook de andere plaatsen aan het Lago Maggiore prima te bereiken.

Bezocht Appartamenti Ferrari in september 2016 met gezin.

Bestemming bekijken

Charme & Quality