Deze website maakt gebruik van cookies. Deze gegevens worden gebruikt om de website zo goed mogelijk te laten aansluiten bij de wensen en interesses van onze bezoekers. Lees hier meer over in onze privacy statement.

Akkoord
Onderdeel van Blogs4TravelAlle blogs

Een vakantie in Bretagne

Bretagne, of voor velen: de neus van Frankrijk. Het schiereiland aan de Franse westkust is een heerlijke plek om te genieten van een strandvakantie. Daarnaast is het een streek waar je perfect kunt genieten van Franse cultuur en historie. De inwoners van Bretagne houden namelijk waar wat graag vast aan hun tradities en cultureel erfgoed. Hieronder 3 must-do’s die je tijdens een vakantie in Bretagne bezocht wil hebben.

Fietsen door de Zoutmoerassen

Fietsen over Rhuys

Op het bij Bretagne horende schiereiland van Rhuys kun je heerlijk fietsen. Rhuys ligt tussen de Golf van Morbihan en de baai van Quiberon. Samen met een gids kun je de zoutmoerassen op dit eiland op de fiets ontdekken. Doordat Bretagne behoorlijk “plat” is, is het een regio die zich leent voor vele fietstochten. Bovendien heeft deze regio (in tegenstelling tot vele andere plekken in Frankrijk) ook echt fietspaden. Maar het mooist is toch wel de route tussen de twee baaien, op het schiereiland Rhuys. Hier wissel je een prachtig moerasachtig gebied af met schitterende flora en fauna.

Met de Zeilboot

De ruige kuststreek van Bretagne is er een die je gezien moet hebben. Je kunt dan kiezen voor een dagje strand of een sportieve wandeling langs de kliffen of natuurgebieden. Maar je kan het ook net wat bijzonderder maken door het water op te gaan! Rondom de Bretonse kust zijn er verschillende traditionele en moderne zeilschepen die je een dagje mee willen nemen. Zo vertrek je vanuit de oude haven van Le Roche Bernard bijvoorbeeld met de Morwenna. Zij laat je kennis maken met de prachtige Atlantische oceaan en de ruige kuststreek van Bretagne.

Bécherel

Bécherel in Bretagne

Misschien niet de grootste stad van Bretagne, maar eigenlijk wel een van de mooiste. Het is een echte stad voor liefhebbers van (oude) boeken. Het is sinds ook sinds 1989 al “de stad van het Boek” in Frankrijk. Je vind er dan ook talloze boekenwinkels, boekbinders en kalligrafen. Daarnaast wordt er jaarlijks een grote boekenmarkt georganiseerd waar mensen van heinde en verre naartoe komen. Naast snuffelen in (oude) boeken, kun je in Bécherel ook heerijk slenteren door middeleeuwse steegjes. Het is heerlijk om tussen de Rue de La Filanderiei en het plein van de Halles te wandelen. Vervolgens eindig je je dag in de prachtige tuin, op de plaats van het vroegere kasteel.

Op vakantie in Bretagne

Natuurlijk zijn er nog talloze andere bezienswaardigheden op te noemen in Bretagne. Het is een heerlijke streek om tijdens de vakantie te ontdekken. Veel traditionele festivals, wandel- en fietsroutes, maar ook een prachtige kuststreek. Als er zoveel te doen is, is het natuurlijk belangrijk dat je ’s avonds je dag goed kunt afsluiten. Bekijk hier dan ook het aanbod van onze luxe vakantie accommodaties. Zodat jij de volgende dag weer fris begint.

Hou jij ook zo van luxe vakantiebestemmingen?

Blogger worden »

« Terug naar overzicht

Pagina delen

9

Les Hauts de la Houle

Familie op de Weegh Kroll, 3 januari 2017

Mooie plaats!

Ik vind Cancale sowieso een leuke plaats, lekker eten, leuk uitgangspunt voor allerlei tripjes. Het zwembad was echt super na een dagje reizen of golfen. Het vakantiepark lag mooi, had een mooi uitzicht en was erg rustig. Tips in de omgeving zijn St. Malo, de Mont St Michel, Cap Fréhel, les onze écluses, de Rance.

Bezocht Les Hauts de la Houle in juli 2016 met partner.

Bestemming bekijken

Charme & Quality