Deze website maakt gebruik van cookies. Deze gegevens worden gebruikt om de website zo goed mogelijk te laten aansluiten bij de wensen en interesses van onze bezoekers. Lees hier meer over in onze privacy statement.

Akkoord
Onderdeel van Blogs4TravelAlle blogs

Een rondreis door Italië

La bella Italia. Zo veel mooie plekken, waardoor je eigenlijk niet kunt kiezen waar je naartoe gaat tijdens je vakantie naar dit land. Toscane of toch de Adriatische kust? Misschien is Sardinië ook wel een keer leuk! De keuze is enorm. Maar wie zegt dat je moet kiezen? Je kunt namelijk ook zo veel mogelijk plekken bezoeken, en een rondreis door Italië maken. Maar ook daar komen een hoop zaken bij kijken. Zo ben je wanneer je een rondreis gaat maken, meestal langer op vakantie dan normaal. Zorg daarom ook dat je een goede reisverzekering afsluit. Bij Centraal Beheer kun je een doorlopende reisverzekering afsluiten, die je tijdens een langere vakantie verzekert.

En waar ga je naartoe en hoe lang blijf je hier? In dit blog lees je een aantal tips voor bestemmingen waar je naartoe kunt gaan tijdens een rondreis door Italië.

Toscane

De eerste stop ligt aan de zuidelijke Toscaanse kust. Het is tijd voor de eerste week van de rondreis. Een plekje in het hart van de Toscaanse kustlijn, waardoor je gemakkelijk de hele regio kunt ontdekken. Verblijf op agricamping Eucaliptus, iets onder het kustplaatsje Cecina gelegen. En maak uitstapjes naar Florence, Siena, Pisa en Lucca. Laat je hier volledig meenemen in de romantische Italiaanse sferen, door de sierlijke gebouwen en uitzichten over de eindeloos groene heuvels!

Rome

Na een magisch weekje aan de Toscaanse kust, is de tweede stop aan de beurt. Dit is de hoofdstad van het land: Rome. Een verblijf zoals Fattoria Palluccaro is ideaal voor een vakantie in Rome. Je verblijft namelijk iets onder de stad, waardoor je kunt genieten van rust. Maar daarnaast wel de mogelijkheid hebt, om de drukke stad in te gaan. En dat is ook zeker de moeite waard om te doen. Je vindt in Rome op bijna elke hoek van de straat wel weer een adembenemend historisch bouwwerk, straatmuzikanten op pleinen vol fonteinen en beelden. Een perfecte bestemming voor je rondreis!

Sardinië

Iets boven Rome ligt Civitavecchia. Hier vandaan gaan dagelijks ferry’s richting het Italiaanse eiland Sardinië. De derde en laatste bestemming van de vakantie. Je komt aan in havenplaats Olbia, aan de oostkust van het eiland. Iets daaronder vind je het laatste verblijf van de reis, Residence Village Lu Nibareddu. Met uitzicht over een lichtgevende blauwe baai, kun je in deze week genieten van eindeloze rust. De natuur van Sardinië is tropisch, waardoor je het gevoel hebt alsof je aan de andere kant van de wereld zit. Met je voetjes in het witte zand, uit eten in schattige havenplaatsjes en een verblijf in een luxe vakantiewoning, met uitzicht op de Middellandse zee. Wat wil je nog meer?

Rondreis door Italië

Hou jij ook zo van luxe vakantiebestemmingen?

Blogger worden »

« Terug naar overzicht

Charme & Quality