Deze website maakt gebruik van cookies. Deze gegevens worden gebruikt om de website zo goed mogelijk te laten aansluiten bij de wensen en interesses van onze bezoekers. Lees hier meer over in onze privacy statement.

Akkoord
Onderdeel van Blogs4TravelAlle blogs

Een kijkje in Italiaanse musea vanaf de bank

Nu we op dit moment even afhankelijk zijn van de Nederlandse zon en onze eigen achtertuin, proberen we voor jullie manieren te vinden om dat vakantiegevoel net een beetje extra te ervaren. En hoe kan dat nu beter dan door bezienswaardigheden in een zonnig vakantieland te bezoeken? Vanaf je eigen bank genieten van musea, klinkt goed toch? Daarom nemen we je in dit artikel mee op virtuele tour door verschillende Italiaanse musea.

Museum - Een kijkje in Italiaanse musea vanaf de bank

Foto van Alex Holyoake via Unsplash

De Vaticaanse Musea

Zeg je De Vaticaanse Musea, dan zeg je een van de grootste Italiaanse musea ter wereld. Het Vaticaan bestaat uit 26 musea en vind je in Rome. Naast de royale omvang staat het bekend om de indrukwekkende kunstverzamelingen die sinds de zestiende eeuw verzameld zijn. De collectie omvat allerlei objecten uit onder andere de Romeinse Oudheid en voorwerpen met een religieuze achtergrond. Daarnaast kom je ook beschilderde ruimtes tegen. Niet alleen liefhebbers van de oudheid kijken hier hun ogen uit, ook als je van moderne kunst houdt is dit indrukwekkend. Een ruimte die je zeker niet mag missen is de Sixtijnse kapel. Werp je een blik naar boven, dan zie je prachtige plafondschilderingen gemaakt door Michelangelo. Een kijkje nemen? Dat kan hier.

Museum Vaticani - Een kijkje in Italiaanse musea vanaf de bank

Foto van Scapin via Pixabay

Uffizi

Als je op zoek bent naar nog meer kunst moet je in het Palazzo degli Uffizi in Florence zijn. Hier vind je de Galleria degli Uffizi, die deel uitmaakt van de oudste kunstmusea ter wereld. Geliefd is de collectie zeker, het is namelijk een van de drukst bezochte musea van het land. Neem een kijkje in het museum en bewonder de kunst van Michelangelo, da Vinci en ons eigen Rembrandt. Met de prachtige foto’s en de uitgebreide uitleg ben je wel eventjes zoet met het bekijken van het museum.

Capitolijnse Musea

Voor nog meer oude schatten uit het oude Rome gaan we terug naar… Rome! Hier kom je de Capitolijnse musea tegen en ben je aan het juiste adres als kunst van Caravaggio en Titaan in je straatje past. Maak hier een virtuele tour.

Venerada Biblioteca Ambrosiana

Venerada Biblioteca Ambrosiana is een Milaanse bibliotheek met allerlei prachtige kunstwerken. Hoewel dit misschien niet zo bekend is als bijvoorbeeld De Vaticaanse Musea, is het zeker een bezoek waard. Bovendien is het de eerste bibliotheek die voor publiek geopend was en werd het gezien als het centrale punt voor studie en cultuur. Wat je hier tegenkomt zijn boeken uit onder andere de Latijnse, Griekse en Oosterse talen. Naast leesvoer vind je hier ook tekeningen en schilderijen en collecties van onder andere Da Vinci en Caravaggio. Wil je ook een bezoek brengen aan Venerada Biblioteca Ambrosiana? Dat doe je hier.
Books - Een kijkje in Italiaanse musea vanaf de bank

Foto van Patrick Tomasso via Unsplash

Museo del Novecento

Van het Venerada Biblioteca Ambrosiana gaan we door naar het Museo del Novecento, dat zich ook in Milaan bevindt. Het museum telt rond de 4000 Italiaanse werken uit de twintigste eeuw. Het museum opende in 2010 en het is zeker de moeite om een virtueel bezoek te brengen aan het Museo del Novecento.

Welke van de Italiaanse musea wil je als eerst bezoeken?

Hou jij ook zo van luxe vakantiebestemmingen?

Blogger worden »

« Terug naar overzicht

Pagina delen

8

Domaine Les Forges

Familie van den Berg, 4 januari 2017

Wat een luxe!

Luxe woning, rustig gelegen, maar genoeg te doen in de omgeving. Tips in de omgeving zijn de kleine typisch Franse dorpjes, maar ook voldoende vermaak in de buurt voor kinderen.

Bezocht Domaine Les Forges in september 2016 met gezin.

Bestemming bekijken

Charme & Quality