Deze website maakt gebruik van cookies. Deze gegevens worden gebruikt om de website zo goed mogelijk te laten aansluiten bij de wensen en interesses van onze bezoekers. Lees hier meer over in onze privacy statement.

Akkoord
Onderdeel van Blogs4TravelAlle blogs

Een agriturismo openen? Denk aan deze tips!

Het creëren van een eigen vakantiebestemming in het buitenland is voor veel mensen een droom. Op deze manier kun je immers je werk uitvoeren op een locatie naar keuze. Het werk zal weliswaar niet als een vakantie voelen, maar het verblijf op de locatie buiten de werkuren om zal wel met regelmaat als vakantie voelen. Heel begrijpelijk dus dat veel mensen deze droom hebben! Heb jij nu de droom om binnenkort een agriturismo te openen? Lees dan snel verder. In dit blog geven we je namelijk enkele tips die je hierbij kunnen helpen!

Keuze van de locatie

De locatie waar de agriturismo geopend wordt is van groot belang. Dit is om verschillende redenen het geval. Enerzijds moet de agriturismo in een aantrekkelijk gebied liggen. Vakantiegangers willen het verblijf immers vaak combineren met andere activiteiten in dezelfde regio. Daarnaast zorgt een bruisende regio er ook voor dat jijzelf je vrije tijd beter kunt besteden. Een andere factor die komt kijken bij de locatiekeuze is de mate van concurrentie. Wanneer er al ontzettend veel agriturismo’s in de regio waar jij je wilt vestigen aanwezig zijn zal de kans op slagen lager zijn. Er zijn immers al ontzettend veel concurrenten die hier een agriturismo hebben. Men zal een jarenlange voorsprong hebben op het gebied van offline en online marketing, naamsbekendheid en kwaliteit van het verblijf. De ideale locatie is dus een mooie en aantrekkelijke regio waar nog relatief weinig concurrentie is.

Foto van Unsplash

Bereiken van klanten

Om van je agriturismo te kunnen leven is het van belang dat deze gevuld is met vakantiegangers. In eerste instantie denk je natuurlijk gelijk aan vrienden en bekenden, maar op de lange termijn wil je ook nieuwe klanten aantrekken! Hierin is je vindbaarheid in Google erg belangrijk! Zorg er dus voor dat je website SEO-technisch goed in elkaar zit en in verschillende talen te lezen is. Wil jij dit overlaten aan professionals? Besteed dit eerste klusje bijvoorbeeld uit aan een online marketingbureau en het tweede klusje aan een vertaalbureau. Zo weet je dat je vanaf het begin met een sterke website opereert in deze concurrerende markt. Het nadeel hiervan is dat je wel een flinke investering voorafgaand aan de opening zult moeten doen. Deze investering zal zich echter op lange termijn meer dan terugbetalen. Let er trouwens in de keuze van de bureaus op dat je op zoek gaat naar een gerenommeerde online marketeer en daarnaast een beëdigd vertaler! Dan weet je zeker dat het goed zit met de kwaliteit van de site en de vertalingen.

Foto van Unsplash

Waar begin jij een agriturismo?

Hou jij ook zo van luxe vakantiebestemmingen?

Blogger worden »

« Terug naar overzicht

Pagina delen

8

Tenuta Antica Cavalleria

Anoniem, 12 oktober 2016

Siciliaanse gastvrijheid

Tijdens onze vakantie in juni waren de eerste dagen bewolkt, iets kouder dan verwacht, daarna was het prachtig weer. De accommodatie heeft een prachtige ligging (hoewel wel langs een doorgaande weg), mooi uitzicht, mooi tussen wijngaarden/fruitbomen. Siciliaanse gastvrijheid. De bestemming heeft veel charme, weinig quality. Kinderbedje was dusdanig laag, dat ons zoontje eruit kon klimmen (in slaapzak!) en dus gevallen is. Geen alternatief beschikbaar. Kwaliteit bedden was erg slecht en met een beetje meer schoonmaken en enkele puntjes op de i (her en der een schroefje etc) valt er heel veel winst te behalen. De ontvangst was Siciliaans hartelijk, werd direct gevraagd of we ook nog iets wilden eten. Aan de andere kant hadden ze nog geen kinderbedje-stoel klaar staan, terwijl het 22 uur was en wij dit wel hadden geserveerd. De accommodatie is goed gelegen tov de Etna en andere dorpjes, typisch Siciliaanse dorpjes in de omgeving en ook toeristische trekpleisters in de buurt. Onze vakantie was een echte Siciliaanse beleving in vele opzichten. Wij zouden deze accommodatie bij anderen aanbevelen

Bezocht Tenuta Antica Cavalleria in juni 2014 met jonge kinderen.

Bestemming bekijken

Charme & Quality