Deze website maakt gebruik van cookies. Deze gegevens worden gebruikt om de website zo goed mogelijk te laten aansluiten bij de wensen en interesses van onze bezoekers. Lees hier meer over in onze privacy statement.

Akkoord
Onderdeel van Blogs4TravelAlle blogs

Drie toprestaurants in Siena

Met de stralende zon op je huid en de zachte wind die je af laat koelen zit je in Toscane helemaal goed. Nadat je overdag al het moois in Siena hebt ontdekt, is er niks beters dan de dag af te sluiten met waar de Italianen bekend om staan: heerlijk eten. In dit blog laat ik je drie restaurants zien, maar je bent gewaarschuwd: het water loopt je nu al in de mond!

La Taverna di San Giuseppe

In het hart van het centrum ligt dit sfeervolle restaurant waar je de Italiaanse cultuur echt beter leert kennen. De oude ziel van de stad komt hier helemaal tot leven en dat maakt het dineren in dit restaurant een unieke ervaring. De geschiedenis van Siena vind je niet alleen terug in het bijna duizend jaar oude gebouw, maar ook in de menukaart. De evolutie van het eten en de Toscaanse cultuur zie je in ouderwetse gerechten en nieuwe culinaire ontdekkingen. Eigenaars Matteo en Marco willen je laten proeven van de traditionele oude cultuur, maar maken het nog sterker door nieuwe toevoegingen. Je kunt wel zeggen dat dit restaurant een perfecte mix is van moderne en historische recepten!

Toscana Golosa

Verse producten zijn de basis voor al het eten in Toscane. De streek bewijst dat enorme ingrediëntenlijsten en complexe kookkunsten helemaal niet nodig zijn voor goed eten. Toscana Golosa is dan ook een van de restaurants waar je simpel, maar heel lekker kunt eten. Wil je niet de hele avond uitgebreid aan tafel zitten maar wel genieten van een echte Italiaanse maaltijd? Dan zit je hier goed. Deze eetplek heeft een knusse sfeer en een goede kwaliteit eten. Verse worsten, kazen en wijnen, maar ook de typische Italiaanse bruschetta vind je hier terug. En pluspunt: het is er helemaal niet duur.

Foto: Pixabay

Tre Cristi Enoteca Ristorante

Ben je een echte visliefhebber, dan moet je zeker gaan eten bij Tre Cristi Enoteca Ristorante. Vis is geen typische lokale specialiteit in Siena, maar wel voor dit restaurant. Een authentieke plek die niet is ingericht voor massatoerisme waardoor je helemaal tot rust komt en echt iets meekrijgt van de streek. Alle gerechten zijn vers en daardoor nog lekkerder. Als wijnliefhebber zit je hier ook op de juiste plek, want de wijnkaart is van al je wensen voorzien.

Hou jij ook zo van luxe vakantiebestemmingen?

Blogger worden »

« Terug naar overzicht

Charme & Quality